Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φωτογραφίες από το πασχαλινό παζάρι των παιδιών ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Μοσχάτου

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Μοσχάτου διοργάνωσε το Πασχαλινό του Παζάρι σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 10.00 έως 16.00 στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο.

Λαμπάδες, χαρούμενα κουτιά, κεραμικά, μαγνητάκια και καρφίτσες, όλα φτιαγμένα από τα παιδιά.

Τα έσοδα όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν για την αγορά εκπαιδευτικών παιχνιδιών, για τα παιδιά του κέντρου.

Η Υπεύθυνη της δομής η Δημοτική Σύμβουλος Μοσχάτου-Ταύρου Ντένια Λουκάκη.


Δείτε φωτογραφίες από το Παζάρι

Ο Mulatu Astatke σήμερα Σάββατο 16/4 στο Fuzz στον Ταύρο

''Πατέρας της Ethio-Jaz'', γνωστός στο ευρύ κοινό από το Soundtrack της ταινίας “Broken Flowers”, του Τζιμ Τζάρμους και την περίφημη σειρά Ethiopiques, έρχεται, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από Αφρική και Ευρώπη, για να παρουσιάσει live το τελευταίο προσωπικό του δίσκο, “Mulatu Steps Ahead” αλλά και αγαπημένες μελωδίες από τα αμέτρητα αριστουργήματα του.

Ο Mulatu Astatke, ιδιαίτερα αγαπητός και στο ελληνικό κοινό, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί έναν από τους επιδραστικότερους αφρικανούς μουσικούς του 21ου αιώνα και θεωρείται ο πατέρας της ethio-jazz, καθώς ήταν ο πρώτος που ένωσε τον jazz και latin ήχο με την παραδοσιακή αιθιοπική μουσική.

Στη μακρόχρονη καρριέρα του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Duke Elington αλλά και με τους νεότερους όπως οι Heliocentrics (το άλμπουμ τους Inspiration Information κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ του 2009, στα βραβεία Trophees Des Arts Afro-Caribeens στο Παρίσι), ενώ συνεχίζει την έρευνα του πάνω στον εκμοντερνισμό παραδοσιακών Αιθιοπικών οργάνων με έμφαση στο “Κραρ”, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο MIT Media Lab.

Στο νέο προσωπικό του άλμπουμ, “Mulatu Steps Ahead”, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, εξερευνά νέες κατευθύνσεις στον fusion ήχο και στην μείξη Δυτικής jazz και παραδοσιακής μουσικής από την Αιθιοπία, μαζί με τη συμβολή παραδοσιακών μουσικών από την Αιθιοπία και μερικών από τους κορυφαίους μουσικούς της jazz και του αφρικανικού ήχου που εδρεύουν στο Λονδίνο.

16 Απριλίου, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ: 210 3450817.
Είσοδος: 25 - 30 ευρώ

onair24

Με νίκη ο Άγιαξ Ταύρου εξασφαλίζει την παραμονή

Μετά τη νίκη επί του Αγίου Ιεροθέου ο Άγιαξ Ταύρου θέλει και το τρίποντο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Χαϊδάρι.

Οι «κόκκινοι» με ενδεχόμενη νίκη εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Αλέκος Ρίζος αντιμετωπίζει ένα αγωνιστικό πρόβλημα. Ο λόγος για τον Λάζαρο Μπουρελάκο, ο οποίος είναι τραυματίας.

Κυριάκη 17/4  ώρα έναρξης 15:15 μ.μ

Σήμερα 16/4 οι Νέοι του Άγιαξ Ταύρου όπως και οι νέοι του Φωστήρα για το πρωτάθλημα νέων θα αντιμετωπίσουν τον Αθηναϊκό αλλά και τον Διάνα Ηλιούπολης αντίστοιχα:


Ταύρου Β΄(18:00): Άγιαξ Ταύρου – Αθηναϊκός
Ταύρου Β΄(19:30): Φωστήρας – Διάνα Ηλιούπολης

Σήμερα Σάββατο 16/4 συναυλία κλασσικής μουσικής στο ωδείο Φακανά στο Μοσχάτο

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό το Σαββατοκύριακο

Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο, το τμήμα της διαδρομής του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το Μοναστηράκι έως τα Άνω Πατήσια, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται από το Μοναστηράκι έως την Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό και από την Αττικής έως τα Άνω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.

Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου παραμένει κλειστό το τμήμα Μοναστηράκι-Αττική

zougla.gr