Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη νέα έκθεση «Μαγεία και Βυζάντιο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη νέα έκθεση «Μαγεία και Βυζάντιο» 


Με τη νέα έκθεση με τίτλο «Μαγεία και Βυζάντιο» το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει και φέτος στον τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο», ο οποίος θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Μετά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η νέα έκθεση «Μαγεία και Βυζάντιο» θα φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η έκθεση «Μαγεία και Βυζάντιο» «ανοίγει» παράθυρα, για να παρακολουθήσει ο επισκέπτης το φαινόμενο της μαγείας με τα μάτια των Βυζαντινών. Ανέκαθεν ο άνθρωπος αναζητούσε τα όρια του φυσικού και του υπερφυσικού, τη σχέση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ένιωθε το φόβο απέναντι στο άγνωστο και την επιθυμία να ελέγχει συμπεριφορές και γεγονότα. Οι μελετητές της μαγείας στο Βυζάντιο έχουν διερευνήσει αρκετές πλευρές του φαινομένου που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή, αλλά και με αιρέσεις και «επιστημονικές» ασχολίες. Η έκθεση επικεντρώνεται όχι στην ίδια τη μαγεία, αλλά στο ευρύτερο φαινόμενο των προλήψεων και δεισιδαιμονιών, το οποίο παρουσιάζεται αφενός υπό το πρίσμα της σύγχρονης έρευνας (ιστορικής, φιλολογικής, επιγραφικής και λαογραφικής) και αφετέρου με φωτογραφίες ή σχέδια αντικειμένων και μέσα από τα κείμενα των Βυζαντινών λογίων.

Η έκθεση έχει στόχο ο επισκέπτης να αποκτήσει ευρύτερη εικόνα για το βυζαντινό κόσμο και να αναπτύξει κριτική ματιά απέναντι στο φαινόμενο της μαγείας και όχι απλώς να γνωρίσει μερικά μαγικά της βυζαντινής και της μεταβυζαντινής εποχής. Ο επισκέπτης ανακαλύπτει με έκπληξη ότι δίπλα στη νομική αυστηρότητα υπάρχει ο ορθολογισμός της σκέψης και ο εύθυμος τρόπος με τον οποίο οι Βυζαντινοί αντιμετώπιζαν τους συνανθρώπους τους μάγους και τα μαγικά τους.

Η Ελλάδα συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1994. Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση που υποστηρίζεται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Φέτος, από τις 24 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται σε μουσεία της Ευρώπης εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο». Στόχος του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και να συμβάλει στη διεξαγωγή ενός διαπολιτισμικού διαλόγου.

Το Σάββατο 25/09/10 ο «Ελληνικός Κόσμος» θα παραμείνει κλειστός.

Μετά τις 26/09/10, η έκθεση «Μαγεία και Βυζάντιο» θα είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου». Από 1 Οκτωβρίου το ωράριο του «Ελληνικού Κόσμου» είναι:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: 09.00 - 14.00
Τετάρτη, Παρασκευή: 09.00 - 20.00
Σάββατο: 11.00 - 16.00
Κυριακή: 10.00 - 16.00 

Πηγή: Ελληνικός Κόσμος - ΙΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ


Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00 μμ
με Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η  Ε Ι Σ Ο Δ Ο (σε περίπτωση βροχής ή ψυχρούλας η προβολή θα γίνεται μέσα )
θα προβληθεί η ταινία

«ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ»

του VITTORIO DE SICA

Σε αυτό το φιλμ του 1948, του Βιττόριο Ντε Σίκα, δεν παίζει ούτε ένας επαγγελματίας ηθοποιός! Αληθινοί, καθημερινοί άνθρωποι που κυνηγούν στην μεταπολεμική Ρώμη, ένα-οποιοδήποτε-μεροκάματο, ερμηνεύουν την ίδια την ζωή τους με θαυμαστή έμπνευση και δύναμη. Ο Ντε Σίκα επιλέγει ερασιτέχνες ηθοποιούς και χαμηλού κόστους ντοκυμαντερίστικο ύφος κινηματογραφικής γραφής αλλά δεν γίνεται ούτε στιγμή ανούσια μελοδραματικός, αντίθετα με το φιλμ αυτό αναγάγει δια παντός τον ιταλικό νεορεαλισμό ως ένα από τα πιο φωτισμένα και δημιουργικά κινηματογραφικά ρεύματα όλων των εποχών.

Ο «Κλέφτης Ποδηλάτων» παραμένει έως και σήμερα πολύτιμη παρακαταθήκη τέχνης. Είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και από τις 10 καλύτερες ,που έχουν ποτέ γυριστεί. Σήμερα,62 χρόνια μετά, αποδεικνύεται και από τις πιο επίκαιρες διαχρονικά,όντας βαθιά πολιτική και, ταυτόχρονα, ανυπέρβλητα ανθρώπινη

Πλάτωνος 13, Μοσχάτο
Ώρα : 20:00 μ.μ

Το ATHENS HEART στον Ταύρο Ζητεί Πωλήτριες Λιανικής

Η μεγαλύτερη αλυσίδα Λευκών Ειδών με αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων


 ΖΗΤΕΙ ΠΩΛΗΤΡΙΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΤΟΥ MALL ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ,ΓΛΥΦΑΔΑΣ,ΤΟΥ ATHENS HEART ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.





Προσόντα:


  • Απόφοιτοι λυκείου
  • Δυναμική & ευχάριστη παρουσία-ευχέρεια λόγου, επικοινωνίας
  • Με διετή τουλάχιστον εμπειρία
  • Ικανότητα δημιουργικής πώλησης

 
Προσφέρονται:

 Αμοιβή αναλόγως προσόντων

Αποστολή Βιογραφικών
στο fax: 210-5717051 ή e-mail: [Για να στείλετε email κάντε κλικ εδώ]

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο

Γιάννης Κότσιρας


16-10-2010
Γιάννης Κότσιρας

Βόλτα παρέα με το Live 2010

Σάββατο 16 Οκτωβρίου
«ΚΤΗΡΙΟ 56»

(Ελληνικός Κόσμος Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Αθήνα)

Μαζί του η Βασιλική Καρακώστα

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου και ήδη χρυσού CD “Γιάννης Κότσιρας LIVE 2010” και με διάθεση κεφάτη και απόλυτα καλοκαιρινή, μια μικρή βόλτα ανά την Ελλάδα συνεχίζεται για τον Γιάννη Κότσιρα, με σκοπό να τραγουδήσουν όλοι μαζί του τραγούδια αγαπημένα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό…

Μεγάλες επιτυχίες από το προσωπικό του ρεπερτόριο, όπως «Το τσιγάρο», «Το σεντόνι, το «Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι» ή το «Άντρας που δεν έκλαψε» σε φρέσκιες, πραγματικά… ζωντανές εκτελέσεις, μαζί με επιλογές-έκπληξη από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, συνθέτουν μία πολύχρωμη μουσική παράσταση, με στιγμές ρυθμικές και διάθεση έντονα καλοκαιρινή. Ο αγαπημένος τραγουδιστής ποντάρει στις ερμηνευτικές του δυνατότητες και φλερτάρει με το ίδιο πάθος τόσο με τους ροκ και έντεχνους ήχους όσο και με το λαϊκό τραγούδι στις καλύτερες στιγμές του.

Μία ιδιαίτερη στάση αυτής της βόλτας θα είναι στον καινούριο συναυλιακό χώρο του «ΚΤΗΡΙΟ 56» Ελληνικός Κόσμος Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Συνοδοιπόρος του σε αυτό το μουσικό ταξίδι η Βασιλική Καρακώστα, την οποία έχουμε γνωρίσει στο πλευρό σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει επίσης τους στίχους και της μουσική στο πρώτο προσωπικό cd της Βασιλικής με τίτλο «Η σβούρα και άλλες ιστορίες».

Στην ιδιαίτερη αυτή παράσταση συμπρωταγωνιστές θα είναι στις κιθάρες και στο τραγούδι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης που είναι και ο συνδημιουργός του CD "Και πάλι παιδί" αλλά και του καινούριου τραγουδιού "Αγάπη μου εσύ", στα τύμπανα, ο Γρηγόρης Συντρίδης, στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Άρης Κούκος, στο μπάσο ο 'Ακης Αμπράζης, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στην ακουστική κιθάρα ο Γεράσιμος Σιούρας, στο βιολί η Μιγκέν Σελμάνι και στο πιάνο ο Κώστας Συντρίδης. Τις ενορχηστρώσεις έχουν αναλάβει ο Κώστας Συντρίδης και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ενώ την παρέα ολοκληρώνουν ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας στον ήχο και ο Γιώργος Τέλλος στο σχεδιασμό των φώτων.

"ΚΤΗΡΙΟ 56" ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 ,

ΤΑΥΡΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ Γ'
Τιμή εισιτηρίου: 20€
Ώρα ‘Εναρξης Συναυλίας: 21:00μμ
Προπώληση (Απο 1 Οκτωβρίου 2010) “Metropolis”, “ticket house”

Το τραγούδι της ημέρας από ''τα παιδιά της γειτονιάς μας''

Για Σήμερα τραγούδι της ημέρας επιλέξαμε από '' Τα παιδιά της γειτονιά μας'' 
'' Δεν Είμαι Η Μαμά σου'' από τον συνθέτη και δημιουργό Δημήτρη Φάκο, ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Απολαύστε το ...



Στίχοι - Μουσική
Δημήτρης Φάκος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ από καθηγήτρια με φροντιστηριακή πείρα στο Μοσχάτο Ταύρος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ από καθηγήτρια με φροντιστηριακή πείρα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, τιμές λογικές, περιοχές Μοσχάτο, Ταύρος.


Αγγελία Ιδιώτη
6973240370

Έγινε στάχτες κλεμμένη μηχανή στο Μοσχάτο

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τυλίχτηκε στις φλόγες μία μηχανή στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Φλέμινγκ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από τη φωτιά η μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχε κλαπεί από την περιοχή.
πηγή: Newsbeast

Ο «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο συμμετέχει στο παιδικό φεστιβάλ «Μικρόπολις»

Από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2010 γίνεται στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων το παιδικό φεστιβάλ «Μικρόπολις: Μια πόλη-θαύμα! Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο», μια πρωτότυπη διοργάνωση για παιδιά 6-13 ετών που εκτυλίσσεται σε οκτώ συναρπαστικές γειτονιές, με διαφορετικό θέμα η καθεμία. Ο «Ελληνικός Κόσμος» θα είναι εκεί και θα υποδέχεται τα παιδιά στη «Γειτονιά της Τεχνολογίας» με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και.. πολλές εκπλήξεις.

Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα Οκτωβρίου μας απέστειλε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δυναμικά ξεκινά η νέα περίοδος για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2010

Δυναμικά έχουν ξεκινήσει οι παρουσιάσεις πολλών και ποικίλων εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την περίοδο 2010-2011. Και ενώ ήδη το Σεπτέμβριο εγκαινιάστηκε η έκθεση "etsi για το περιβάλλον" της Ροδάνθης Σεντούκα η οποία συνεχίζεται έως τις 10 Οκτωβρίου και παρουσιάστηκαν ταινίες μικρού μήκους για το περιβάλλον και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις από την Πολωνία και το θέατρο Witkacy, τον Οκτώβριο 2010 διοργανώνεται ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία σε επιμέλεια και επιλογή ταινιών του Προέδρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, αλλά και προβολή του ντοκιμαντέρ Όνειρα σε άλλη γλώσσα της Λουκίας Ρικάκη όπως και συμμετοχή στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, εβδομάδα Κυπριακού θεατρικού έργου αλλά και άλλες θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις και σεμινάρια χορού, δύο ακόμα εκθέσεις και ειδικό πρόγραμμα για τους ενθουσιώδεις μικρούς φίλους του Ιδρύματος με θέατρο και κουκλοθέατρο, παραστάσεις που θα συνεχιστούν έως το Δεκέμβριο.


Το πρόγραμμα αναλυτικά

Κινηματογράφος
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου - Αφιέρωμα στον Αμερικανικό Κινηματογράφο, από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010. Με την υποστήριξη του Studio, Παράλληλο Κύκλωμα, όπως και τού Προέδρου του Χρήστου Παπαδημητρίου. Ο Μιχάλης Κακογιάννης διάλεξε και προτείνει 19 από τις αγαπημένες του ταινίες, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ, στις απαρχές του κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές τους Κήτον, Τσάπλιν, Γκάρμπο, Βαλεντίνο, Λόυντ και σκηνοθέτες όπως τους Γκρίφιθ, Μπράουν κ.α.
Το αφιέρωμα θα ανοίξει στις 30/9, στις 20:00, με ομιλία του ο ειδικευμένος στον Βωβό κινηματογράφο, διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής Mark Garrett Cooper ο οποίος μετά την προβολή θα συζητήσει με το κοινό, ενώ την τελευταία προβολή στις 12 Οκτωβρίου θα προλογίσει ο Μιχάλης Κακογιάννης κλείνοντας το αφιέρωμα. Ακόμη, τις προβολές, όπως και τότε, θα συνοδεύουν ζωντανά νέοι μουσικοί με αυτοσχεδιασμούς ή και πρωτότυπες συνθέσεις τους

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 24/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 57 (ΠΡΩΗΝ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)