Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μοσχατιώτης συμμετέχει στο διεθνές μουσικό group ΒΑΤΑLA

Όπως γνωρίζετε όσοι μας παρακολουθείτε, το Μοσχάτο Ταύρος Life αγκαλιάζει όλες τις προσπάθειες των νέων του Μοσχάτου και του Ταύρου. Μια εναλλακτική πρόταση η σημερινή με επίκεντρο, την συμμετοχή ενός Δημότη μας του Δημήτρη Κομματά στο γνωστό πλέον group BATALA.
Λίγα λόγια για group:

Οι BATALA είναι ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae.
Η μουσική τουs γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.

Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε  συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια δημιουργούν μια αξέχαστη οπτικoακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν.

Ιδρυτής του group είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum,  Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batala το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του Παρισιού. Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λ.π.

Το 2010 δημιουργήθηκε ένα νέο group BATALA στην Αθήνα, μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα. Σήμερα οι Batala αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 24 μπάντες σε 14 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahiaστο ευρύτερο κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Κυρίαρχο τo ''θέμα'' των Ρoμά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου την Πέμπτη

Το θέμα των ΡΟΜΑ και της παράνομης καύσης καλωδίων ήρθε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια, με αφορμή τη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Αναφέροντας τις όποιες ενέργειες είχαν γίνει κατά την προηγούμενη δημαρχία, η κα Κοντόε, νομική σύμβουλος του Δήμου, υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις από πλευράς νομικών προσώπων των δικαστηρίων σε ότι αφορά την έκδοση αποφάσεων σχετικά με τις κινητοποιήσεις του Δήμου ενάντια στα σκραπατζίδικα (scraps) που λειτουργούν στην περιοχή του Ταύρου. Από την πλευρά των οικογενειών που λειτουργούν τις «επιχειρήσεις» αυτές, έχουν κατατεθεί έγγραφα στο Δικαστήριο που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τις μοναδικές πηγές εσόδων των οικογενειών, από τις οποίες βγάζουν τα ελάχιστα ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Το θέμα βέβαια έγκειται στο λόγο που εμείς σαν κάτοικοι θα πρέπει να ανεχόμαστε την ύπαρξη αυτών των «εγκαταστάσεων» και να πληρώνουμε το τίμημα με τις δικές μας ζωές αλλά και των παιδιών μας, όπως περιγραμματικά τόνισε ο κ. Μέρκος, Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κατά την χθεσινή του ομιλία. Οι πολίτες έχουν αγανακτήσει εδώ και χρόνια με την κατάσταση αυτή, καθώς είναι υποχρεωμένοι να συμβιώνουν με το «τοξικό νέφος που παράγεται από την καύση καλωδίων, ενώ πολλές είναι οι φορές που το νέφος που δημιουργείται είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού!


«Οι συνέπειες της καύσης καλωδίων είναι βαρύτατες για τον ανθρώπινο οργανισμό» είχε δηλώσει στον «Ρεπόρτερ του Ταύρου» πριν από χρόνια ο κ. Κατσαρός Νίκος, Δ/ντής Ερευνών του «Δημόκριτου». Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «το τοξικό νέφος, που εκπέμπεται κατά την καύση των καλωδίων, προσβάλλει καίρια το αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ παράλληλα ‘‘ενοχοποιείται’’ για δημιουργία καρκίνου του αναπνευστικού και όχι μόνο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συμβάλλουν σε τερατογενέσεις, καθώς ο οργανισμός είναι δύσκολο να καθαρίσει από μόνος του, κι αυτό διότι η επίδραση των ουσιών αυτών είναι συσωρευτική και μένουν στο ανθρώπινο σώμα για τουλάχιστον είκοσι χρόνια». Το συμπέρασμα είναι ένα: η παρατεταμένη εισπνοή αυτού του «τοξικού νέφους» για το οποίο γίνεται λόγος δεν μπορεί παρά να αυξάνει ολοένα και περισσότερο τον κίνδυνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η νέα Δημοτική αρχή, βλέποντας ότι πλέον επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, αποφάσισε την σύσταση επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καύσης των καλωδίων, η οποία θα αποτελείται από τους: κ. Χαρμπάτση, κ. Κρεμμύδα, κ. Δαμηλάκο, κα Βαλαβάνη, κ. Σούτο, κ. Σωπάκη, κ. Χρονόπουλο, κ. Βιβλιοδέτη, κα Καραβία, κα Τσέλιου, την Επιτροπή Κατοίκων του Ταύρου και την κα Αλιφιεράκη, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κατοίκων, ενώ τόνισε πως είναι στην διάθεσή τους όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος.
Mytavros

Σήμερα η κοπή της πίτας για το Βόλεϊ Μοσχάτου στο κλειστό.

Σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου, ο ΑΟΠΕ Μοσχάτου θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Νέο Κλειστό Μοσχάτου (στην Παραλία) στις 7.30 μ.μ. Να είστε όλοι εκεί...

Τέλος οι Σπέρτος και Σκούρας από τον Φωστήρα

Παρελθόν αποτελούν δύο ποδοσφαιριστές από τον Φωστήρα ύστερα από κοινή απόφαση του προπονητή Ψυρρόπουλου και της διοίκησης έλυσαν την συνεργασία τους με την ομάδα του Ταύρου.Η μοναδική προσθήκη για την μεταγραφική περίοδο Γενάρη είναι αυτή του μέσου Βαλάντη Χαλκίδη.
 
Οι αγώνες των ομάδων μας από τον 8ο και 9ο όμιλο της Δ' Εθνικής
 
30/1 Φωστήρας - Αιολικός
30/1 Κερατσίνι - Μοσχάτο               
30/1 Ελπιδοφόρος - Άγιαξ Ταύρου  
 
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15:00 μ.μ

Διαβάστε τα εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου του «Ελληνικού Κόσμου» στον Ταύρο


Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ.

Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο  (Πατήστε εδώ)