Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blogs

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία»; η άρση ανωνυμίας των blogs.
«Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας… Δήλωσε σήμερα:

«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, είπε ο Υπουργός, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος από εμάς έχει φωνάξει ή έχει πει για κάποιον...«θα τον σκοτώσω», δίχως να το εννοεί κυριολεκτικά, διαπράττει απόπειρα ανθρωποκτονίας;

Να το ξέρουμε αυτό… Όπως και όταν κάποιος λέει σε άλλον «θα σε γ….σω» διαπράττει απόπειρα… βιασμού;

Μπορεί να μας απαντήσει ο υπουργός και σε μια απορία που μόλις μας γεννήθηκε: όταν κάποιος λέει «θα σου πετάξω τα μάτια έξω» τι απόπειρα διαπράττει;

Από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλη περιέργεια πώς θα το νομοθετήσει αυτό ο Υπουργός, αφού τα blog δεν υπάγονται στην ελληνική νομοθεσία.

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ’ την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους «το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers «δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.»

Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους «να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους».Επίσης, να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση.

Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τον Ιούλιο του 2009: Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων» δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σκοπεύει μάλιστα να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινίδη λοιπόν,  όλα αυτά που μας λέτε κύριε Παπαϊωάννου έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνουν επικίνδυνη άγνοια… Τι έχετε να απαντήσετε κύριε Παπαϊωάννου, όχι σε εμάς, στον κύριο Λαμπρινίδη;

Περαστικά σας…Στέφανος Μυτιληναίος

Νέα διοίκηση στο Μοσχάτο

Στον δρόμο των επιτυχιών θέλει να επιστρέψει ο ΑΟ Μοσχάτου, που εξέλεγε νέο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος του συλλόγου παρέμεινε ο Χρήστος Δάρρας.

Ο γνωστός γιατρός, μαζί με άλλα στελέχη που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, θέλουν να φέρουν τους «πράσινους» άμεσα πίσω στη Δ’ Εθνική.

Η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 17/8 με τον Αντώνη Δημητρίου να παραμένει στο τιμόνι της ομάδας.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση του ΔΣ:

Πρόεδρος: Δάρρας Χρήστος
Αντιπρόεδρος Α’: Φυλακτός Δημήτριος
Γενικός Γραμματέας: Καραμπέτσος Γεώργιος
Ειδικός Γραμματέας: Βαϊτσης Απόστολος
Ταμίας: Φυλακτός Αναστάσιος
Γενικός Αρχηγός: Βαβάκας Αθανάσιος
Έφορος: Μπάλιος Νικόλαος
Μέλη: Κόλλιας Δημήτριος, Φαναρίτης Στέφανος, Μαργιόλης Σπύρος, Χριστόπουλος Ιωάννης, Μπακούσης Νικόλαος
Onsports