Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ψεκασμός στη δημοτική κοινότητα Ταύρου - καθαριότητα του ρέματος Προφ.Δανιήλ.

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟTΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8-9-2011

Κύριε Δήμαρχε, κ.Πρόεδρε,

Όλο το καλοκαίρι ο Ταύρος και κύρια οι δυτικές συνοικίες του εκτός από το τοξικό νέφος λόγω της καύσης των καλωδίων στο Βοτανικό, αντιμετώπισαν και το φαινόμενο της υπερβολικής αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.

Στον Ταύρο δεν έγιναν ψεκασμοί όπως επίσης δεν έγινε καμιά παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ.

Παρακαλούμε να θέσετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2011 το συγκεκριμένο θέμα ώστε να προχωρήσουν άμεσα από τις υπηρεσίεσ του Δήμου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου οι αναγκαίες ενέργειες για την προστασία της υγείας των κατοίκων του Ταύρου.


ΓΙΑ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. Αντε ρε Σωπάκη. Καιρό έχουμε να διαβάσουμε κάτι από εσενα. Είσαι ο μοναδικός που ξέρεις πραγματικά τα προβλήματα του Ταύρου και θα έπρεπε να φαίνεσαι ποιο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα του Ταύρου, μέχρι... να εκλεγούν. Μετά, δεν ξέρω γιατί, τα ξεχνάνε απότομα!
    Κατά τα άλλα, οι δήμοι υπερχρεωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Ταύρος ειναι ο φτωχός συγγενής του νεου δήμου.Δυστυχώς οι Ταυριώτες που εκλέχτηκαν με τη πλειοψηφία του δήμαρχου ειναι για τα μπαζα. Σκύβουν το κεφάλι στους Μοσχατιώτες που το παίζουν επιστήμονες στο είδος τους καιη γειτονιά μας πάει κατα διαόλου. Έχουμε πνιγεί στο κουνούπι, στη βρώμα από το Βοτανικό που ο δήμαρχός μας φοβάται να τα βάλει με τον Καμίνη γιατί βλέπεις τους έχει στηρίξει το ίδιο κομμα όπως και τους υπόλοιπους. Αλλά δε φταίει κανένας άλλος εμείς που νομίζαμε ότι ο Ταύρος θα γίνει άλλος αν πάμε με το Μοσχάτο, που εδώ που τα λέμε κάθε μερα και ένα ψιλοέγκλημα γίνεται στις γειτονιές του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλιφιερακη Αναστασια9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:21 μ.μ.

    Η επιστολή αυτή του Γρηγόρη Σωπακη για την κατάσταση του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ έκανε τη μνήμη μου να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.
    Τότε που κάναμε αγώνες και αγώνες δίπλα και μαζί με το Δήμαρχο Π.Βακαλοπουλο για την κάλυψη του.
    Πολλές ήταν οι φόρες που ξεκινούσαμε με πούλμαν γεμάτα κατοίκους για να πάμε στην ΕΥΔΑΠ, άλλες τόσες στα αρμόδια Υπουργεία.
    Συνέβη να μην γίνει. Λίγο για τα χρήματα των απαλλοτριώσεων, λίγο από τις πλημμύρες της εποχής ( που μετά η Πολιτεία απαγόρευσε την κάλυψη των ρεμάτων ) και κατόπιν η διοίκηση του Δήμου πέρασε σε άλλα χεριά. Η κατάσταση πάγωσε.
    Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε ανοιχτό. Πληγή – οχετός για την Πλατανα και τα Περιβόλια. Αλλά και για ολόκληρο το Δήμο. Όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους βιομηχανικό απόβλητο, τοξικό η μη, έπεφτε και πέφτει εκεί μέσα.
    Πριν 3 χρόνια εγώ η ιδία παρέδωσα στον κο Αντιδήμαρχο κο Δαμηλακο τα στοιχειά βυτιοφόρου που κατ επανάληψη άδειαζε τα λύματα του μέσα στο ποτάμι, ακριβώς απέναντι από τη ΔΕΛΤΑ επί της οδού Προφήτη Δανιήλ, αντί να τα πάει στη Μεταμόρφωση.
    Τα νεκρά ζώα που υπάρχουν στην κοίτη του τους καλοκαιρινούς μήνες αναδύουν αφόρητη δυσοσμία.
    Οι ασυνείδητοι παράνομοι επιχειρηματίες ρίχνουν στο ποτάμι μπάζα και κάθε είδους σκουπίδια από τη διαλογή των υλικών τους για να μην τα μεταφέρουν στο Σχιστό, με αποτέλεσμα την επικίνδυνη επιχωμάτωση της κοίτης και την αλλαγή της πορείας του νερού.
    Ο συνδυασμός της καύσης των καλωδίων από τους τσιγγάνους με την ισχύουσα κατάσταση στο ποτάμι πραγματικά μας σκοτώνει.
    Σαν δημότης αλλά και σαν κάτοικος της περιοχής που είμαι, πιστεύω ότι είναι καθήκον των ανθρώπων που μας διοικούν και κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους, να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ και να απαλλάξουν τη γειτονία μας από τη σημερινή της κατάσταση που το μόνο που κάνει είναι να μας ντροπιάζει και να μας δηλητηριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com