Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8-9-2011 Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ.

Κύριε Δήμαρχε, κ.Πρόεδρε,

Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία μας –μετά την Κατοχή- η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς την παροχή βιβλίων στους μαθητές. Είναι απαράδεκτο να συζητάει το Υπουργείο Παιδείας για οργάνωση μαθημάτων με φωτοτυπίες, CD και DVD, δηλαδή με χειρότερη ποιότητα που κοστίζει όμως πολύ ακριβότερα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά προετοιμάζουν την αγορά βιβλίων από τους γονείς τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αν σκεφτούμε τις περικοπές των επιχορηγήσεων στις Σχολικές Επιτροπές, την απαίτηση διευθυντών να παρέχουν φωτοτυπικό χαρτί, κιμωλίες, εκπαιδευτικά υλικά (σε νηπιαγωγεία) οι γονείς.Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να ζητηθεί ακόμη και η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης από τους γονείς!

Δεν είναι δυνατόν οι γονείς να κληθούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την αναπαραγωγή των βιβλίων και των άλλων ενδεχομένως εκπαιδευτικών υλικών που δεν θα παρασχεθούν.

Ζητάμε:

α) Να θέσετε εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο την έκτακτη επιχορήγηση του δήμου προς τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εκτυπωθούν όλα τα αναγκαία υλικά προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της πόλης μας. Να μην επιβαρυνθεί καμιά οικογένεια με το κόστος φωτοτύπησης βιβλίων, αρκετά πλήττονται ήδη από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

β)Να πραγματοποιηθεί με τη μορφή του «κατεπείγοντος» μια κοινή συνάντηση εκπαιδευτικών, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων γονέων με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη μας.

γ)Να εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο την αντίθεσή του στις περικοπές των δαπανών για την παιδεία, να διεκδικήσει έκτακτη επιχορήγηση για τις δαπάνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Η δωρεάν Παιδεία είναι κατακτημένο δικαίωμα!

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»

ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com