Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η κρίση χτυπά και το Καρναβάλι του Μοσχάτου;

Η ημέρα του Καρναβαλιού για το Μοσχάτο ήταν γιορτή για τους κατοίκους της Πόλης και όχι μόνο!! Κόσμος από διάφορες γειτονιές της Αθήνας πλημμύριζε τους δρόμους και τα μαγαζιά του Μοσχάτου.

Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη του και το μόνο που έκανε την διαφορά και ξεχώριζε ήταν το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο!!

Από φέτος το σκηνικό αλλάζει...

Πληροφορίες λένε, πως ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου λόγω οικονομικής κρίσης σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην πραγματοποιήσει την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που ήταν και σήμα κατατεθέν για το Μοσχάτο και να την αντικαταστήσει με πολλές εκδηλώσεις στο Μοσχάτο και στον Ταύρο αντίστοιχα.
 Από την μία δεν θέλει να σταματήσει το ιστορικό καρναβάλι της Πόλης, από την άλλη τα λεφτά είναι πολλά για την εποχή και θα είναι αν μη τι άλλο προκλητικό για τους κατοίκους του Μοσχάτου Ταύρου.

Προτίθεται λοιπόν να δώσει βάρος στις εκδηλώσεις χωρίς την πολυέξοδη παρέλαση και αφήνει το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού να αναλάβει τις περισσότερες αρμοδιότητες.

Περιμένουμε ανακοίνωση επίσημη απο την επιτροπή του Θησαυρού για να μας ενημερώσει το τι μέλη γενέσθαι.Το σίγουρο είναι οτί το παιχνίδι μεγαλώνει…

Λίγα λόγια για το Κυνήγι:
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού είναι ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που διοργανώνεται κάθε χρόνο, τα τελευταία 21 έτη, στο πλαίσιο του καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου. Το Κυνήγι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του καρναβαλιού και είναι ένα παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στην πόλη του Μοσχάτου κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων που διαρκούν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

Το παιχνίδι αυτό διοργανώνει μία 5μελής επιτροπή από νέους και νέες της πόλης υπό την αιγίδα του Δήμου. Εκατοντάδες άτομα ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας σε διάφορες δοκιμασίες και εκδηλώσεις, με εφόδια το κέφι και την τρέλα και μοναδικό στόχο την διασκέδαση. Το παιχνίδι μας περιλαμβάνει δοκιμασίες όπως είναι η επίλυση γρίφων, τα extreme games, οι ραδιοφωνικές ερωτήσεις, διαγωνισμός τραγουδιού, πάζλ, παιχνίδια αισθήσεων, πολλά parties και φυσικά...την μεγάλη παρέλαση!!!!!!

Η σελίδα του Χαμένου Θησαυρου: (http://xamenos-thisavros.blogspot.com/)
Η σελίδα στο facebookhttp://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=12026931290

5 σχόλια:

  1. Θέλω να ομολογήσω οτι με εκπλήσει ευχάριστα η στάση του Δημάρχου. Είναι καλό να ξεκινάς με τέτοια νοοτροπία. Είναι γεγονός οτι θα προκαλούσε αυτή την εποχή κάτι οικονομικά ασύμφορο για τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι στην παρέλαση. Γεμίστε την πόλη Μοσχάτου Ταύρου με εκδηλώσεις για να δουλέψει και λίγο η αγόρα του Μοσχάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι απο τους ανθρωπους που ξεκινησαν την ιστορια του καρναβαλιου στο Μοσχατο. Μετα απο μερικα χρονια διαπιστωσα οτι το κεφι ,η χαρα και η τρελα της αποκριας υπηρχε μονο στο κυνηγι του χαμενου θησαυρου.Τα παιδια εκαναν καταπληκτικα πραγματα με τις επιλογες θεματων,τις κατασκευες των αρματων,την προσοχη που εδειχναν στα πληρωματα,την οργανωση ολης της δουλειας.Δινουν πολλα και δεν ζητουν τιποτα.Κερδισαν την αυτονομια τους και την αναγνωριση.Μπραβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com