Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Κακές Παρέες: Οι τέχνες... συγχρωτίζονται στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή "to know us better" μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί οκτώ ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους δημιουργίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς, χορογράφους, μουσικούς και χορευτές από την Ελλάδα.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα (26/1-26/2) περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό τους. Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των δημιουργών που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο όπως μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων – και όχι μόνο – μικρομηκάδων "κάνουν παρέα" με πρωτοποριακό θέατρο που κάνει παρέα με την πιο σύγχρονη έκφραση της ελληνικής μουσικής που κάνει παρέα με "χορό που έρχεται από τον Παράδεισο" και γνωστούς εικαστικούς που στήνουν το σκηνικό της συνάντησης.

Καλλιτέχνες που εμπνέονται ο ένας από την τέχνη του άλλου, τέχνες που αλληλεπιδρούν για ένα κοινό αποτέλεσμα... Και ανάμεσά τους το κοινό που έρχεται να γνωρίσει τους δημιουργούς και τα έργα τους, να τους ακούσει να μιλάνε για τις εμπνεύσεις τους, να παρακολουθήσει, να ονειρευτεί... Το αποτέλεσμα; Νέες παρέες γεμάτες προοπτική για κοινό και δημιουργούς, σε έργα αιρετικά, έργα της παρέας.

Οι δημιουργοί

- Σκηνοθέτες ταινιών μεγάλου μήκους: Ο Tούρκος Tayfun Pirselimoglu, o Καναδός Luc Dionne, ο Γερμανός Burhan Qurbani, o Σέρβος Nikola Lezaic, ο Βούλγαρος Drago Sholev, ο Ταϊβανέζος Hou Chi-Jan, αλλά και o Γιάννης Διαμαντόπουλος

- Σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους: Οι Έλληνες Νικόλας Κολοβός, Σοφία Εξάρχου, Ιωσηφίνα Μαρκαριάν, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Γιολάντα Μαρκοπούλου, ο Ρουμάνος Catalin Leescu

- Εικαστικοί: Οι Έλληνες Χάρης Κοντοσφύρης, Ανδρέας Λόλης, Αθανάσιος Μπερούτσος, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, Νίκος Μάρκου και Κώστας Τσώλης από την Ελλάδα, μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και Tayfun Pirselimoglu (που παρουσιάζει εκτός από την ταινία του και ζωγραφικά του έργα) εκθέτουν επιλεγμένες δημιουργίες τους.

Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το "μαζί " και που θα κλείσει πανηγυρικά με ένα πάρτυ έκπληξη.

Info :
Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC

Tιμή εισιτηρίου για την κάθε ημέρα : 5 ευρώ για τις προβολές, 10 για τις παραστάσεις (μουσική, χορός, θεατρική performance)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com