Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Βασίλης Σπανάκης για την απομάκρυνση υπηρεσιών από το Μοσχάτο

Δελτίο Τύπου σχετικά με τον ΟΑΕΔ που απομακρύνθηκε από το Μοσχάτο, αλλά και για τις άλλες υπηρεσίες που ακούγεται ότι πρόκειται να φύγουν μας απέστειλε η δημοτική παράταξη "Ενωμένοι Πολίτες", με επικεφαλή τον Βασίλη Σπανάκη:


Βασίλης Σπανάκης : «Καλύτερα αργά παρά ποτέ!»

Η δημοτική παράταξη του κ. Ευθυμίου περίμενε να περάσουν 30 δημοτικά συμβούλια, να απομακρυνθεί ο ΟΑΕΔ από την περιοχή μας στην Καλλιθέα, να έχουν ήδη μετακομίσει σημαντικά τμήματα της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου στην Καλλιθέα, να κινδυνεύει η περιοχή μας άμεσα να μείνει χωρίς Ι.Κ.Α, για να σχηματίσει στο 30ο Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από πρόσκληση μας διαπαραταξιακή επιτροπή για διεκδικήσεις.

Παρ’ ότι η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής έχει επιφέρει αυτήν την κατάσταση η δημοτική μας παράταξη πιστεύει ότι ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα.

Με την ατζέντα συγκεκριμένων θεμάτων διεκδίκησης και πιστεύοντας ότι η απραξία ενός έτος της παράταξης του κ. Ευθυμίου έχει επιφέρει αυτά τα αποτελέσματα, η δημοτική μας παράταξη θα συμμετέχει στην επιτροπή αυτή :

1) Για την ίδρυση Δ.Ο.Υ Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις του Μοσχάτου και του Ταύρου να εξυπηρετούνται από Δ.Ο.Υ της περιοχής μας

2) Για την δημιουργία Ο.Α.Ε.Δ Μοσχάτου-Ταύρου σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου προκειμένου οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας να εξυπηρετούνται από Ο.Α.Ε.Δ. εντός των ορίων του Δήμου μας

3) Για την παραμονή των Υγειονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α στην περιοχή μας
Η παρέμβαση και τα παράπονα μας για τα πλήγματα που έχει δεχθεί ο Δήμος μας με τη μεταστέγαση της ραχοκοκαλιάς της Δημόσιας Διοίκησης στην Καλλιθέα θα εκφραστούν στον αρμόδιο Υπουργό, στον Περιφερειάρχη καθώς επίσης και στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Κομοτηνή στις 27 Ιανουαρίου και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη.

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
    ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

    Εξαιτίας των πληροφοριών για πιθανή μεταφορά-κατάργηση από τις περιοχές

    Μοσχάτου και Ταύρου τριών από τις σημαντικότερες δημόσιες υπηρεσίες που

    εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής, τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής

    Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (,ΟΥ) και τον

    Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αναφέρονται οι ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο μας για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση:

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ΑΠΟ

    ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:

    Σε συνάντηση τον Μάιο του 2011 με την τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο ,ήμος είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) από την

    πόλη. Τον Δεκέμβρη απεστάλη επιστολή στο νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, με κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές Β’ Αθήνας. Στην επιστολή αποτυπώνονται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ, όπως είναι ο μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας με προβλήματα υγείας και μη δυνατότητας μετακίνησης εκτός πόλης, ιδιαίτερα με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Σε αυτήν αναφέρεται ότι τυχόν μετακίνηση του ΕΟΠΥΥ από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, αποτελεί αιτία αναβρασμού και έντονων αντιδράσεων για την πόλη και ζητά από τον Υπουργό να ανταποκριθεί στη θέληση των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής.

    ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ:

    Με δύο επιστολές από τον Δήμαρχο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου (αρ.πρωτ.: 29579/25-10-11 & 35548/23-12 11) και με συνάντηση τους στου Υπουργείο, εκφράσθηκε η πλήρης αντίθεση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε πιθανή μετακίνηση της ΔΟΥ Μοσχάτου. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι το κτίριο της ,ΟΥ διαθέτει τη χωροταξική άνεση να δεχτεί και νέα τμήματα, ενώ παρέχει υψηλές δυνατότητες εξυπηρέτησης

    του κοινού. Αντίστοιχα, εμφανίζει πάρα πολύ καλές επιδόσεις ολοκλήρωσης

    υποθέσεων και είσπραξης εσόδων, ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και

    επιχειρήσεις του Μοσχάτου και του Ρέντη. Η απόλυτη αντίθεση του Δήμου

    Μοσχάτου-Ταύρου σε ένα πιθανό σχέδιο μετακίνησης της ,ΟΥ Μοσχάτου

    στηρίζεται και στο γεγονός, ότι δεν είναι δυνατόν ένας Καλλικρατικός Δήμος πάνω από 50.000 κατοίκων, να μη διαθέτει ΔΟΥ μέσα στα γεωγραφικά του όρια, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η περιοχή του Ταύρου εξυπηρετείται από εφορίες που βρίσκονται εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΟΣΧΑΤΟΥ:

    Ο Δήμαρχος σε επαφή με το γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, όπως και σε επαφή με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, τόνισε την αντίθεση στην μεταφορά του τμήματος ΟΑΕΔ από το Μοσχάτο. Δεν είναι δυνατόν μία τέτοια απόφαση να στηριχθεί μόνο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου. Ο μεγάλος αριθμός ανέργων που υπάρχει στην περιοχή μας, δεν επιτρέπει την μετακίνηση του ΟΑΕΔ και στερεί την πόλη από απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Στόχος μας είναι

    να διεκδικήσουμε την εγκατάσταση ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στο Δήμο.

    Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έδωσαν την αφορμή να πραγματοποιηθούν ερωτήσεις από βουλευτές του κοινοβουλίου για τα παραπάνω ζητήματα, αφού το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη και τους κατοίκους της.

    Ο Δήμαρχος της πόλης δήλωσε αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα

    μέσα που διαθέτει, προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση δημόσιων

    υπηρεσιών που είναι απόλυτα αναγκαίες για την πόλη μας και το συμφέρον των κατοίκων. Ειδικότερα για το θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ θα το θέσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 5,32.ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ(νυν ΕΟΠΥΥ)ΜΑΙΟΣ 2011 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ...ΠΟΙΑ ΤΗΝ Κα ΚΑΤΣΕΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ??? Η Κα ΚΑΤΣΕΛΗ ΞΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ??? ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ(ΜΑΙΟΣ 2011), ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΡΙΟ ΤΟΥ 2011....ΓΙΑΤΙ??? 6(ΕΞΙ) ΜΗΝΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??? ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ....??? ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΟΑΕΔ,ΕΦΟΡΙΑ....ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ....ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ,ΤΡΕΞΙΜΟ,ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΑΥΓΑ...ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ??? ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ?
    ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ...ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς ανωνυμο jan 23,2012 05:32 AM.: μαλλον πρεπει να εισαι ενας απο τους αντιδημαρχους...του δημου,για να ξερεις ακριβως τις κινησεις του δημαρχου....και καλως κανεις για να δικαιολογεις και το μισθο σου...μολις ομως φυγουν ολες οι δημοσιες υπηρεσιες απο το δημο μας,σε παρακαλω αποκαλυψε το ονομα σου για να ξερουμε σε ποιον θα ριχνουμε ντοματες και γιαουρτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com