Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Μεσοποταμίας Μοσχάτου για το Χαράτσι της ΔΕΗ


 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΒΗΜΑ 1ο : Πηγαίνουμε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξουμε διατηρούμε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα μας.

ΒΗΜΑ 2ο :Ακολουθούμε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδεόμαστε με το ΑΤΜ, επιλέγουμε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογούμε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα μας ζητηθεί, να ορίσουμε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογούμε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική μας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξοφλούμε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί στα ΕΛΤΑ η.εισπρακτική μηχανή, στην οποία εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό και, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλούν τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού , θα πρέπει να την ανακαλέσουν, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με το χαράτσι.

Σε περίπτωση που εκμισθώνετε κατοικία σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.


ΒΗΜΑ 3ο: Φωτοτυπούμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ , την απόδειξη  πληρωμής και την ταυτότητα μας και τα πηγαίνουμε (μαζί με τα πρωτότυπα στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου (Τηλ.. 2132019600). 
 
ΒΗΜΑ 4ο: Το τελευταίο και σημαντικότερα βήμα: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΜΑΖΙΓιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εύκολο  να κόψουν το ρεύμα σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, σε μια συνοικία ή  σε μια ολόκληρη πόλη που αντιστέκεται!!!

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ:  Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρά των δημοτών του που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι και να μην επιτρέψει να στερηθούν οι κάτοικοι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης της
Κίνησης Πολιτών «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
Θα μας βρείτε κάθε Τρίτη 9 έως 11 μμ, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, τηλ. 6939301718
Email:mesopotamiatx@gmail.com                                  www.mesopotamia.gr,

Εκτος ανακοίνωσης Μεσοποταμίας 

Να σημειώσουμε εδώ οτι έβγαλε ανακοίνωση και ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για το Θέμα:

1 σχόλιο:

moschato.tauros.life@gmail.com