Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις στους ΟΤΑ προανήγγειλε ο Π. Κουκουλόπουλος

Χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία.

Δραματικές αλλαγές στο καθεστώς των εργαζομένων στους ΟΤΑ επιφέρει η κυβέρνηση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, θα γίνουν απολύσεις, ενδεχομένως και χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, επεσήμανε ότι θα γίνουν μετατάξεις στους δήμους και όσοι δεν δεχθούν τις θέσεις που θα τους προσφερθούν, θα οδηγηθούν σε εφεδρεία και από εκεί σε απόλυση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απευθείας απολύσεις.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».

Ο κ. Κουκουλόπουλος, αρμόδιος υφυπουργός για τους δήμους, είπε ότι θα γίνει ενός είδους προκήρυξη θέσεων «για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση».

Τις ίδιες δηλώσεις ο υφυπουργός επανέλαβε αργότερα το πρωί και στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ίσως να μην χρειαστούμε τον μηχανισμό της εφεδρείας, αλλά θα φτάσουμε να χρειαστεί, και σε απολύσεις προσωπικού, αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά».

Πηγή: www.24h.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν έχει υπεράριθμους ο Δήμος μας, πάντως όταν περνάω από τις πλατείες το πρωί πολλούς βλέπω για καφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ μια από τα ίδια. Αραχτοί στις πλατείες με προτίμηση σε σημεία με πυκνή βλάστηση για να μην φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com