Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανοικτή συνάντηση για το χαράτσι της ΔΕΗ την Τρίτη 15/11 στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, στις 17.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κοραή 51 Μοσχάτο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Θα παρευρεθούν: Νομική Υπηρεσία Δήμου, αντιπροσωπεία Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

4 σχόλια:

  1. Η πίεση των blogs έφερε αποτέλεσμα. Να ξέρετε οτι και να γίνει αύριο στην συνάντηση, βγει δεν βγει άκρη είστε απαραίτητη για τους Δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...μεχρι να συζητηθει το τρενο θα περασει!! Τα πρωτα χαρατσια εχουν ηδη καταφθασει. Επρεπε να γινει θεμα στα blogs για να ξεκινησει η κουβεντα...Ε τοτε να μας διοικουν και να αποφασιζουν για τα κοινα τα blogs και οχι η δημοτικη αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυκλοφόρησε: Οδηγός νομικής αντιμετώπισης της ΔΕΗ
    Κυκλοφόρησε από τη ΜΗΧΑΝΗ ένας ευσύνοπτος νομικός οδηγός για την αντιμετώπιση των υπαλλήλων της ΔΕΗ, για το χαράτσι, τη ρευματοκλοπή κ.α.

    Λόγω της καταιγιστικής εξέλιξης των γεγονότων και αναμένοντας τις αντιδράσεις του κράτους και της ΔΕΗ, ο οδηγός θα ενημερώνεται όσο συχνότερα γίνεται στη σελίδα:
    www.mhxanh.org/reyma

    Μπορείτε επίσης να τον κατεβάζετε ενημερωμένο και έτοιμο προς εκτύπωση στη διεύθυνση:
    www.mhxanh.org/reyma/reyma-pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 15/11/11

    Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου έδωσαν τα εξής νομικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, όταν με δική του απόφαση και πρωτοβουλία δεν πληρώσει το ειδικό τέλος και δεν θέλει να του κόψουν το ρεύμα:

    1. Πληρωμή του λογαριασμού μέσω ΑΤΜ τράπεζας. Στο ΑΤΜ θα χρειαστεί να πληρώσετε το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ, δηλαδή όλον τον λογαριασμό εκτός από το ειδικό τέλος ακινήτων.

    2. Δήλωση στην ΔΕΗ ότι πληρώνετε τον λογαριασμό που αφορά την ΔΕΗ, χωρίς το ειδικό τέλος. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος της ΔΕΗ αρνηθεί να παραλάβει την δήλωση, θα πρέπει να στείλετε εξώδικο στην ΔΕΗ γνωστοποιώντας τα παραπάνω.

    3. Από αυτό το βήμα ξεκινάει η "εμπλοκή" του Δήμου. Αντί να σταλούν ατομικά εξώδικα προς την ΔΕΗ, ο Δήμος μπορεί να στείλει ομαδικά το εξώδικο (ώστε να μην επιβαρυνθεί το κόστος ο δημότης).

    Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα σε όποιον αποφασίσει (με δική του ευθύνη) να μην πληρώσει το χαράτσι, ενώ αναλαμβάνει την αποστολή των μαζικών εξώδικων προς την ΔΕΗ, θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το ζήτημα, ενώ είπε ότι θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα από οποιοδήποτε σπίτι. Φυσικά, το νομικό τμήμα του Δήμου είναι στην διάθεση των πολιτών για να λύσει απορίες.

    Εκτίμησε (και σε αυτό συμφώνησαν και οι δικηγόροι) πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια κίνηση για να κοπεί το ρεύμα, αν δεν τελεσιδικήσει η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του νόμου για το ειδικό τέλος (πιθανότητα μέχρι το τέλος του χρόνου να γνωρίζουμε τι θα γίνει), πρόσθεσε όμως πως αυτό πρόκειται για προσωπική εκτίμηση, επομένως είναι επισφαλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com