Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τι είπε ο Αντώνης Μπούτσης για το Πνευματικό Κέντρο

Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη που στην συνέντευξη που μας  παραχώρησε ο κ. Μπούτσης , δεν βάλαμε το κομμάτι Πνευματικό Κέντρο. Έγινε λάθος( Θα διορθωθεί σύντομα )

Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου Ταύρου

Θα κοπούν εργαστήρια από το πνευματικό κέντρο;

Ήδη συζητώντας για το ωδείο, καλύψαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας του πνευματικού κέντρου.

Ο όμιλος παραδοσιακών χορών έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Εδώ πλέον ευτυχώς δε τίθεται θέμα συμβασιούχου,αλλά υπάρχει υπάλληλος του Δήμου αορίστου χρόνου,η κ. Κοσμοπούλου, και είναι εξασφαλισμένη η συνέχεια.

 Αυτό που απομένει είναι τα περίπου 8 καλλιτεχνικά εργαστήρια. Πρόθεση του Δήμου είναι να τα συνεχίσει όλα. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συμβάσεις που θα έχουμε όπως και στον Ο.Ν.Α . Θα γίνει η ίδια προσπάθεια, αυτό όμως δε μπορεί να το εξασφαλίσει κανείς.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις δυνατές λύσεις. Δε μπορώ να εγγυηθώ τα πάντα, γιατί θα ήταν φτηνός λαϊκισμός σε μια τέτοια εποχή. Εάν όμως φτάσουμε σε διαδικασίες περιορισμού τμημάτων, θα παίξουν ρόλο κάποια κριτήρια, όπως η μαζικότητα και η ιστορικότητα κάποιων τμημάτων.

Δε θα ήθελα να κάνω προβλέψεις άσχημες, θεωρώ ότι θα βρούμε τρόπο όχι μόνο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αλλά και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες και στον Ταύρο. 


O Ταύρος είναι παραμελημένος εδώ και χρόνια στα πολιτιστικά ενώ έχει δείξει οτι είναι μπροστά σε κάποια θέματα. πχ το θεατρικό εργαστήρι εν δράσει με πολλές διακρίσεις. Τι σκέφτεστε για τον Ταύρο θα υπάρξουν καινούρια εργαστήρια;

Χαίρομαι γι’ αυτήν την ερώτηση, γιατί πραγματικά ο Ταύρος με εξαίρεση το περίφημο Θεατρικό Εργαστήρι Εν Δράσει και το χορευτικό του συγκρότημα τους Ταυρίωνες, τα τελευταία χρόνια δεν είχε άλλες πολιτικές δραστηριότητες. Στο θεατρικό κομμάτι έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη τον κ. Παναγιώτη Ναρλή , ο οποίος  είναι υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Πάνω στη θεατρική ομάδα του Ταύρου θα δέσουμε και του Μοσχάτου. Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί σεμιναριακά το Θεατρικό Εργαστήρι και πλέον λέγεται Μοσχάτου Ταύρου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από πενήντα φίλοι του θεάτρου.

Επιπλέον να αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο την πρόταση για ανεξάρτητη ομάδα θεάτρου, που κατέθεσε ο Δημήτρης Φάκος και κάποια άλλα παιδιά από την παλιά θεατρική ομάδα Μοσχάτου, η οποία θα εξεταστεί όταν οριστεί το νέο συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί το χορευτικό συγκρότημα Ταυρίωνες.

Στόχος μας είναι επίσης να μεταφέρουμε και κάποια εργαστήρια που δεν απαιτούν εξοπλισμό σε χώρους στον Ταύρο, όπως για παράδειγμα η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι. Τέλος αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η μεταφορά ενός μικρού ωδείου ( Μουσική Γωνία ).

Μια δεκαετία στεγαζόταν σε ένα χώρο 5x5 χωρίς τουαλέτες, ενώ τώρα μεταφέρεται στην Αίθουσα 5 στα Σφαγεία. Στόχος είναι αυτά τα κτίρια που υπάρχουν στα Σφαγεία να γίνουν ένα στέκι και ένας πεζόδρομος πολιτισμού. Ήδη στις αίθουσες 2 και 3, στεγάζονται τα διάφορα χορευτικά για μικρούς και μεγάλους, τα προγράμματα λάτιν, ενώ στην αίθουσα 4 είναι κομμάτι του Θεατρικού Εργαστηρίου.

3 σχόλια:

  1. Ο Ταύρος ήταν καθυστερημένος πολιτιστικά.Αντίθετα το Μοσχάτο με τις ξεκωλιάρες Βραζιλιάνες ήταν προηγμένο πολιτιστικά. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις ενός μεταμοντέρνου γιάπι, άκρως νεοφιλελεύθερου και παρακμιακού δημοτικού συμβούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O κος Μπούτσης είναι το δεξί χέρι όπως λένε διάφοροι κύκλοι του Ανδρέα Ευθυμίου. Δεν είναι σίγουρα τυχαίος ο ρόλος του. Παρακμιακός δεν είναι γιατί έχει παροτι νεος σε ηλικία μια εμπειρία τουλάχιστον 20 χρόνων με τα κοινά. Οτι έχει κάνει λάθη δεν μπορεί κανένας να τα αμφισβητήσει αλλά προσπαθεί σίγουρα για το καλύτερο. Και κάτι ακόμα, ο πόλεμος που του γίνεται κατα εμαι είναι άδικος. Ο κόσμος δεν τον ψηφίζει εδώ και χρόνια μέσα στην τριάδα των εκλογικών αποτελεσμάτων τυχαία. Κάποιοι κύκλοι ενοχλούνται όμως που είναι ψηλά και του κάνουν όχι πολιτικό πόλεμο αλλά μπουρδολογίας. Επι της ουσίας και αναλυτικά. Γιατί είναι παρακμιακός; πριν 8 μήνες πήρε 1000 ψήφους, τυχαιο δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Γιωργάκης και το Πασοκ πριν 2 χρόνια πήρε 44% και βούλιαξε τη χώρα, διάλυσε τη κοινωνία, έστειλε στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες ανθρώπους, κατσίκωσε στο κεφάλι μας την τρόικα και το ΔΝΤ, απαλλάσοντας τους λαυρεντιάδηδες τραπεζίτες κλπ λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά. Όσο για τους Δήμους, επαίτες της κυβέρνησης ήταν μέχρι τώρα, με την ταφόπλακα του μνημονίου και του Καλλικράτη θα γίνουν επαίτες του κάθε Σκλαβενίτη για να μοιράσουν κάποιο ληγμένο τρόφιμο στους πεινασμένους συμπολίτες μας. Αυτά υπερασπίζεται ο κ. Μπούτσης και δι΄αυτό παρακμιακός. Ο χαρακτηρισμός δεν αφορά αυτόν προσωπικά. Αφορά όλους αυτούς που μας έριξαν στο γκρεμό και μας το παίζουν και σωτήρες τώρα, τα ανδρείκελα. Όσο γρηγορότερα φύγουν και πάρουν μαζί τους τα συντρίμμια τους, τόσο το καλύτερο για το λαό και τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com