Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μια ιστορία ενός Δημότη μας σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Ταύρου


Το πρωί πήγα στο παλιό δημαρχείο του Ταύρου για να πάρω ένα πιστοποιητικό γέννησης της κόρης μου εφόσον προηγουμένως καταχωρούσα και το βαφτιστικό της όνομα στα αρχεία του δήμου. 

Έχω τηλεφωνήσει την προηγούμενη εβδομάδα και έχω ενημερωθεί σχετικά από την κα Χ για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχω μαζί μου.

- "Ελάτε με αυτά τα χαρτιά από εδώ να τα φτιάξουμε", έτσι μου είπε.

Επανέρχομαι στο σήμερα. Έπρεπε να αφήσω τα χαρτιά (τελικά χρειαζόταν μόνο η ληξιαρχική, όχι και η βεβαίωση της εκκλησίας) και να πάω αύριο να τα πάρω. 

Της εξηγώ ευγενικά ότι δεν έχω τη δυνατότητα να την επισκέπτομαι καθημερινά και κυρίως για μία δουλειά που τηλεφωνικά με είχε βεβαιώσει η κα Χ. ότι θα γινόταν αμέσως. Άρχισε την μπουρδολογία. Μόνο και μόνο για να μην με εξυπηρετήσει.

Όσοι με ξέρετε λίγο πολύ, καταλαβαίνετε τι ακολούθησε: 2 λεπτών μονόλογος και αν είχα τη δυνατότητα, η πράξη θα έκλεινε με την απόλυσή της.

Το όλο θέμα έγινε για τρία κλικ στο πληκτρολόγιο. Ποιο πολύ χρόνο πήρε το show παρά να εκτυπωθεί το πιστοποιητικό.

Το πιστοποιητικό φυσικά το πήρα (σιγά που δεν θα το έπαιρνα) αλλά.... γιατί φωνάζουμε ότι είμαστε αδικημένοι; Η κα Χ. που έχει μία θέση γραφείου χωρίς να διαθέτει τα ελάχιστα προσόντα όπως, (α) να μην αντιμετωπίζει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σαν το βάζο με το γλυκό που χώνουμε το δάχτυλο μας* (β) να είναι ευγενική και (γ) αφού βρέθηκε κάποιος και την έβαλε σε αυτή τη δουλειά, γιατί δεν τιμάει το ψωμί που τρώει από αυτή, εεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;

*τόσα χρόνια υπάλληλος (γιατί τα είχε τα χρονάκια της) ένα σεμινάριο για να χειρίζεται τον γαμημένο τον υπολογιστή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να κάνει; Από μόνη της, για να γίνει καλύτερη;

Σε αυτή τη χώρα από αυτό νοσούμε. Θέλουμε τα καλύτερα χωρίς να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Κι απ' τον καναπέ αν γινόταν και θα είμασταν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου.

Συμπερασματικά:


- Όταν συναντάω ανθρώπους σαν την Χ., λυπάμαι που θα το πω, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού χαίρεται για την τιμωρία που έρχεται, ακόμη κι αν μέσα σε αυτούς που θα τιμωρηθούν είμαι και γω.
- Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι σαν τη κα Χ. δεν πλήτουν με την ανυπόφορη συμπεριφορά τους που είναι αποτέλεσμα των σκέψεων, των επιλογών και της ζωής τους εν κατακλείδη, που είναι εξίσου ανυπόφορη.

Και κάτι άλλο επίσης πολύ σημαντικό.  Είναι λυπηρό να μπαίνεις στο παλιό δημαρχείο και να υπάρχει αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης. Γιατί; Τι πρέπει να γίνει; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Ο Ταύρος είναι ένας εγκαταλελειμένος δήμος, δυστυχώς

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

7 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως όταν, πριν τον περίφημο Καλλικράτη, χρειάστηκε να πάω στο Δημαρχείο του Ταύρου ακριβώς για τον ίδιο λόγο, εξυπηρετήθηκα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δεν ξέρω και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από ποιον ή ποια υπάλληλο, τότε όμως τα πράγματα ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά. Με την ένωση των Δήμων τίποτα ουσιαστικό δεν επετεύχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανεπάρκεια μιας υπαλλήλου - αν και εφόσον είναι όπως τα περιέγραψε ο ανώνυμος δημότης - δεν μπορεί να οδηγεί στις επικίνδυνες γενικεύσεις που δυστυχώς παράγονται από το σχόλιο. Γνωστές οι κακοδαιμονίες του Δημοσίου. Αλλά αρκετή λάσπη έχουν ρίξει όλοι όσοι βλέπουν το Δημόσιο ως την ευκαιρία για το μεγάλο ξεπούλημα. Δε χρειάζεται να τους κάνουμε τη χάρη και να τσιμπάμε. Η Αμερική δεν ανακαλύφτηκε σήμερα. Χρειάζονται πολλά στο δημόσιο, αλλά πάνω απ'όλα χρειάζεται η διοίκηση, κεντρική και αυτοδιοικητική να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ποτέ οι διοικούντες δε φρόντισαν να συγκρουστούν με το προσωπικό για τα αυτονόητα. Βολεύει η κακιά εικόνα του Δημοσίου. Όσο απαξιώνεται περισσότερο το Δημόσιο τόσο πιο εύκολα ξεπουλιέται. Σε λίγο που θα μιλάμε ΜΟΝΟ για ιδιωτική εκπαίδευση, ΜΟΝΟ για ιδιωτική υγεία, θα καταλάβουμε πώς και πόσο μας έχουν χρησιμοποιήσει.Όσο για τον Ταύρο, ναι, δυστυχώς αυτό που παρατηρεί ο δημότης είναι πλέον μια τραγική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι φταίει για την κακή εξυπηρέτηση του δημότη και φυσικά δεν αμφισβητώ τα όσα περιγράφει. Δυστυχώς ο Ταύρος είναι το εγκατελελειμένο τμήμα του νέου ενιαίου Δήμου. Η αντιδήμαρχος Ταύρου είναι διακοσμητική και αναρωτιόμαστε τί έργο κάνει πέρα απο το να υπογράφει χαρτιά, απο ότι έμαθα δεν έχει εισηγηθεί ούτε ένα θέμα του Ταύρου στο Δημοτικό συμβούλιο, το ίδιο και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Κοινότητα.Αλλά όσοι είναι κολλητοί του δήμαρχου ή του έφεραν ψηφους πρέπει να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.
    Τα παρτέρια στην Καραϊσκάκη ξερά και βρώμικα όχι τώρα με την απεργία μόνο αλλά και πριν.Ο νέος δήμαρχος πήρε όλους τους υπαλλήλους που είχε ο δήμος μας και πραγματικά ήταν άριστοι ,για να μάθουν τη δουλειά στο δήμο Μοσχάτου, ακόμη και μηχανήματα όπως έμαθα πήραν απο το δημαρχείο. Τώρα τί τα ψάχνεις γείτονα. Εδώ οι Ταυριώτες που εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι με το νέο δήμαρχο δε νιάζονται; αλλά αυτοί δεν ψήφισαν τον Καλλικράτη έτσι ήθελαν να σβήσει ο Ταύρος και τα κατάφεραν.Έμαθα πως ο δήμος πληρώνει 5000 ευρώ το μήνα για να συνεδριάζει 1 φορά κάθε μήνα το δημοτικό συμβούλιο!!!! Γιατί ; Τους περισσεύουν τα λεφτά ; Σα δε ντρέπονται; Γιατί δεν πιάνουν καμμιά δουλειά και οι αντιδήμαρχοι αφού έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά ο δημότης έχει δίκιο που θέλει να εξυπηρετηθεί σωστά και γρήγορα, όμως έχετε αναρωτηθεί οι υπάλληλοι που βρίσκονται τώρα στο δημοτολόγιο που βρίσκονταν πριν από τη συνένωση; Πως βρέθηκαν εν μια νυχτί σ'αυτή τη θέση χωρίς καμία ενημέρωση γιατί όλοι οι παλιοί υπάλληλοι έφυγαν άρον άρον με σύνταξη; Αυτή η υπάλληλος είναι θύμα της προχειρότητας με την οποία έγινε η συνένωση και καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα συναλαγείτε μαζί της να δείξετε κάποια κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία σας είναι πολύ συγκινητική και με άγγιξε βαθιά. Λυπάμαι που χρειάστηκε να δώσετε παράσταση για να κάνετε τη δουλειά σας που θα γινόταν και χωρίς αυτή. Φαντάζομαι ότι το ταλέντο σας ξεδιπλώθηκε στο 2λεπτο μονόπρακτό που δεν κατέστη όμως ικανό ώστε να απολυθεί ένας εργαζόμενος. Αλήθεια έχετε τα κότσια να κάνετε το ίδιο σε μια τράπεζα, στην ΔΕΗ, στην εφορία, στη δουλειά σας? Προσδοκάτε ευγένεια όταν εκφράζεστε σαν ζώο, δεν ξέρω ποιο - διαλέξτε το αγαπημένο σας. Τόση ΛΑΣΠΗ στο πρόσωπο ενός εργαζομένου!! Αναρωτιέμαι αν έχετε υπάρξει ποτέ εργαζόμενη. Αν οι έννοιες του τύπου τιμάω το ψωμί που τρώω σας έχουν αγγίξει ποτέ ή απλά το ακούσατε από την Μενεγάκη! Βρίσκω χυδαία την αναφορά σας στην ηλικία της κυρίας, στις γνώσεις της,τον τρόπο που χειρίζεται τα δάχτυλα της, τον γ.....νο υπολογιστή της αλλά και την ανυπόφορη ζωή της!!! Το τελευταίο ειδικά σχόλιο, σας κατατάσσει σε δημότη τρίτης κατηγορίας. Απο το να παραληρείται ανώνυμα κάντε κάτι επώνυμα. Βοηθήστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Το είπατε εξάλλου, σε αυτή τη χώρα νοσούμε. Το λιγότερο που βγαίνει από το μήνυμά σας είναι αυτό. Αν αγαπάτε τον Ταύρο καθώς λέτε και θέλετε να βοηθήσετε σας έχω μια πρόταση. Να κάνετε μεταδημότευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ; ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. ΑΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.ΦΙΛΕ 5,31 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΛΛΆ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ.ΤΟΝ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ. ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ. Υ.Γ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως απολύεται ένας μόνιμος υπάλληλος? Να απευθυνθείς στα αρμόδια υπουργεία και επιτροπές. Ίσως έτσι νιώσεις καλύτερα. Οταν καταφέρεις την απόλυση ενός ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ, που δεν σέβεται την δουλειά του και δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον πληρώνεις εσύ και μόνο εσύ. Καταλαβαίνεις τι εκφράζεις? Ποιος αλήθεια περιμένεις να σε σεβαστεί? Οταν θεωρείς τον εαυτό σου αφεντικό των δημόσιων υπαλλήλων. Τώρα που κόπηκαν οι μισθοί τους είσαι ευχαριστημένος? Πήρες αύξηση? Σου χαρίστηκε τίποτα? Σου έφυγε το άγχος των οικονομικών σου? Αν έγινε έστω και ένα από αυτά, είσαι τυχερός. Ανήκω στο ιδιωτικό τομέα και θέλω να μου πεις και εμένα το μυστικό. Πως να μην σκύβω το κεφάλι κάθε μέρα όλη μέρα. Με αποκαλείς προστάτη και παράλληλα αντιπροτείνεις μεταδημότευση. Ρομπέν, σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com