Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν κάηκαν οι ελπίδες, τα όνειρα τα οράματα του Γιώργου Γρηγοράκου.

 «Τελευταίο έρχεται το κοράκι»
Δεν θα μιλήσω για το διήγημα του Ίταλο Καλβίνο, αλλάγια  την «χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ» καπήλευση του θανάτου και «τηναπόσυρση του θέματος για τον Γιώργο Γρηγοράκο» απ’ την ιστοσελίδα σας.

Μια κουτσουλιά που πέφτει από τον ουρανό οδηγεί τονπρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Μάριος και το κοράκι» του Γιάννη Μπουγιούκα ναγκρεμίσει όσα έφτιαχνε μια ζωή.

Ένας κεραυνός που έβαλε σημάδι το Γιώργο μας,χτύπησε τα όνειρα και τις ελπίδες ενός οραματιστή που είχε την λέξη ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΕσαν motto (= απόφθεγμα) ζωής, βύθισε την Λουκία και τον Θανάση μας σε πελάγηαπόγνωσης, έκαψε τους υπερογδοηκοντούτηδες γονιούς του.

ΚΕΡΑΥΝΟΣΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ... www.mesopotamia.gr

 Θυμάμαι τα σχόλια του Γιώργου όταν προβάλαμε την ταινία στην εσοποταμία, το είχε συνδυάσει με τοΚοράκι του ΈντγκαρΑλαν Πόε (Λέσχη Φίλων Γ.Παπανδρέου http://forumgap.new-forum.net/t179-topic)

(`Get thee backinto the tempest and the Night's Plutonian shore! Leave no black plume as atoken of that lie thy soul hath spoken! Leave my loneliness unbroken! - quitthe bust above my door! Take thy beak from out my heart, and take thy form fromoff my door!'

"Πήγαινε πάλι να χαθείς στηνάγρια καταιγίδα
ήγύρνα στις ακρογιαλιές της Πλουτωνείου Νύχτας
ούτ'ένα μαύρο σου φτερό δε θέλω δω ν' αφήσεις
ενθύμησητης φράσης σου της ψεύτικης και πλάνας
βγάλ'απ' τη δόλια μου καρδιά το ράμφος που 'χεις μπήξει
καισύρε τη φανταστική μορφή σου στα σκοτάδια!" Μετάφραση: Κώστας Ουράνης)
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει «ειλικρινή συλληπητήρια» (μεήτα όπως σοσιαληστής). Συλλυπητήρια για την «δυσάρεστη είδηση» και δεν υπάρχειούτε μια μικρή, ελάχιστη συγνώμη
«εκ στόματος κοράκου κρα»

 Θρηνούμε και Αντιστεκόμαστε.
Aμαλία Βασιλακάκη

3 σχόλια:

  1. όλοι αυτοί που στήνουν παιχνίδια στις πλάτες του Γρηγοράκου θα το μετανιώσουν πολύ σύντομα. Τουλάχιστον εσύ λαιφε κράτησες τις ισοροπίες. Κάποιοι άλλοί στηριγμένοι στην ανάρτηση σας κάνουν αντιπολιτευση. Να πω για καποια θέματα κάποιων Blogs να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ντροπή σου daily. οποιος κατάλαβε κατάλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή κυρία Βασιλακάκη, αν και με δυσκολία διάβασα το άρθρο σας, λόγω έλειψης πατήματος στα μεσοδιαστήματα των λέξεων, συγκινήθηκα από τον θάνατο αυτού του καλού ανθρώπου, και σκέφτηκα το φθαρτόν της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Τα ειλικρινέστατα συλλυπητήρια μου στην κ. Σουγιά και την οικογένεια Γρηγοράκου

    Διάβασα τον προβληματισμό του για την ΚΡΙΣΗ στο www.mesopotamia.gr και τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει, κι ήταν μια ανάσα στην απελπισία που μας έχουν φέρει οι ΚΥΡΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,και οιΤΡΟΙΚΑΝΟΙ.
    Δεν ξέρω, αλλά υπολογείστε με στην επιτροπή και κοινοποιήστε την επόμενη συνάντηση σας, είμαι άνεργος οικογενειάρχης μ' ένα μικρό σπιτάκι και ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ να πληρώσω την μεζονέτα του Τσοχατζό και το διαζύγιο της Μιλενάρας....

    ΝΟ ΠΑΣΑΡΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com