Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ερώτηση στην Βουλή για την Καύση καλωδίων στον Ταύρο από τον Κ.Μητσοτάκη


 Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βραδυφλεγής βόμβα η καύση καλωδίων στον Ταύρο».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου & Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την καύση καλωδίων στον Ταύρο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου ασυνείδητοι οι οποίοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία επιδίδονται στην καύση καλωδίων αγνοώντας τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η παράνομη δραστηριότητά τους για την υγεία των ίδιων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας παραμένουν σε λειτουργία αυτοσχέδια καμίνια όπου καίγονται καλώδια και μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται αντικείμενο παράνομης εμπορικής εκμετάλλευσης. Οι κάτοικοι έχουν χορτάσει πλέον από υποσχέσεις που δυστυχώς δεν έχουν γίνει πράξη. Αντίθετα βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να σημειώνεται καμία ουσιαστική πρόοδος.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά  τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και  Υγείας τι προτίθενται να κάνουν για να σταματήσει η καύση καλωδίων, κατά την οποία παράγονται ουσίες ιδιαίτερα βλαβερές για την υγεία των κατοίκων, αν έχει προβλεφθεί η συλλογή των αποβλήτων, ποιος θα είναι ο τόπος μεταφοράς τους και αν έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις ρύπων και υγειονομική μελέτη στην περιοχή.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, παραμένουν σε λειτουργία αυτοσχέδια καμίνια όπου καίγονται καλώδια και μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται αντικείμενο παράνομης εμπορικής εκμετάλλευσης. Παρά τους ελέγχους των επιθεωρητών υγείας και περιβάλλοντος και τις συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά χειροτερεύει.

Οι κάτοικοι βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να σημειώνεται καμία ουσιαστική πρόοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com