Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Από σήμερα ελεύθερα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες

Ελευθέρα θα κινούνται από σήμερα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που θα ισχύσει δοκιμαστικά έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και θα επανεξεταστεί. Ωστόσο, οι συγκοινωνιολόγοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την ασφάλεια των ποδηλατών.

Με την υποχρέωση να κινούνται στη δεξιά άκρη της λεωφορειολωρίδας, φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, σε μονό στοίχο και χωρίς να κάνουν ελιγμούς οι ποδηλάτες επιτρέπεται να κινούνται από σήμερα στις λεωφορειολωρίδες αφήνοντας την απόλυτη προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών προγραμματίζουν τη δημιουργία πλήρους δικτύου ποδηλατοδρόμων μήκους 35 χιλιομέτρων από την Κηφισιά μέχρι τη Βούλα έως το 2014.

Το 1ο τμήμα του δικτύου, που θα δημιουργηθεί σύντομα, θα έχει μήκος 10,5 χιλιόμετρα και θα καλύπτει τη διαδρομή από το Φάληρο έως το κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα θα κινείται κατά μήκος της γραμμής του Ηλεκτρικού. Ήδη έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα 800 μέτρα στο Μοσχάτο.

Ποδηλατοδρόμος προβλέπεται να δημιουργηθεί και στο κέντρο της Αθήνας, στην πεζοδρόμηση που θα γίνει από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως το αρχαιολογικό μουσείο.

Πηγή: ΝΕΤ
Επιμέλεια:
Βανέσσα Δημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com