Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η έκθεση ενός μαθητή στον Ταύρο, φέρνει στη μνήμη γεγονότα...

ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Μια έκθεση  ενός μαθητή από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ταύρου μας φέρνει στη μνήμη γεγονότα και γίνεται αφορμή για σκέψεις και προβληματισμούς.

Πριν από ένα χρόνο, ένα μέλος της επιτροπής στην προσπάθεια του να ανακαλύψει από πού προερχόταν η έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού που είχε σκεπάσει την περιοχή του Εσταυρωμένου εκείνο το πρωί, βρέθηκε έξω από το σκραπατζίδικο στην οδό Μακεδονίας. Η κάπνα μαρτύρησε αμέσως την παράνομη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα εντός της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ο «ευρηματικός επιχειρηματίας» έκαιγε μοτέρ περιέλιξης προκειμένου να διαχωρίσει το περίβλημα από το πολύτιμο μέταλλο. Οι διοξίνες και τα φουράνια χόρευαν μέσα στην αυλή του σχολείου, όπου θέση έχει μόνο η «σκανταλιά» και το παιδικό παιγνίδι. Σημειώστε ότι το σχολείο αυτό βρίσκεται μεσοτοιχία με τη μάντρα του σκραπ και 200 μέτρα από τον περίφημο καταυλισμό της οδού Ορφέως 117 στο Βοτανικό.

Αμέσως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και οι διδάσκοντες ήρθαν σε επαφή με την Επιτροπή Κατοίκων, συνέταξαν κείμενα διαμαρτυρίας (συν/να) τα οποία υπέγραψαν περισσότεροι από 110 γονείς των παιδιών και 17 δάσκαλοι του σχολείου. Τα κείμενα αυτά στάλθηκαν στο Δήμο Ταύρου αλλά αγνοήθηκαν, γιατί η δημοτική αρχή με πρωταγωνιστή τον τότε αναπληρωτή Δήμαρχο ισχυριζόταν ότι η καύση είχε σταματήσει.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ένας μαθητής από το ίδιο σχολείο έγραψε μια έκθεση-γράμμα προς το Δήμαρχο και με θέμα τους πρόσφυγες αναφέρεται στους καταυλισμούς, όπου διαμένουν σε ποσοστό 90% μετανάστες/ ΡΟΜΑ, και στην καύση καλωδίων. Με την ανώριμη παιδική γραφή δίνει σε όλους μας μαθήματα σύνεσης και ανθρωπιάς. Το μίσος και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην παιδική ψυχή και δεν έχουν θέση στον Ταύρο, στον τόπο της προσφυγιάς, στον τόπο των λαϊκών αγώνων, στον τόπο που συμβιώνει ειρηνικά εδώ και δεκαετίες με μετανάστες, στον τόπο που δοκιμάστηκε με επιτυχία η κυβερνώσα αριστερά.

Εκτός εάν…όλοι εμείς δειλιάσουμε ή αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία αυτά τα προβλήματα. Τότε, άθελα μας θα βοηθήσουμε να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού που τώρα σέρνεται στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα.

Πάντως, για να παραφράσουμε τη ρήση ενός παλιού πολιτικού έχουμε να πούμε ότι τα παιδιά «έχουν όλα τα προτερήματα που εμείς οι μεγάλοι απεχθανόμαστε και κανένα από τα ελαττώματα που λατρεύουμε».

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ( ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Η έκθεση του μαθητή...


2 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η απάντηση χιλιάδων παιδιών στις αδικίες που βλέπουν να γίνονται και η απάντηση στην ιδέα που έχουν οι μεγάλοι ότι τα σημερινά παιδιά ενδιαφέρονται μόνο για τα computers.
    Ε! όχι...έχουν και αισθήματα και το αποδεικνύουν.
    Και όπως λέει ο λαός μας "από μικρό κι'από λολό μαθαίνεις την αλήθεια. Αυτό που μένει από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ είναι να την ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com