Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Στον Ταύρο Προσφέρει στους αναγνώστες του Μοσχάτο Ταύρος Life 3 διπλές προσκλήσεις της θεατρικής παράστασης:

Beckett 3B για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

 Όσοι θέλουν να κερδίσουν προσκλήσεις, μπορούν να μας στείλουν email στο moschato.tauros.life@gmail.com  εώς την Κυριακή 30/01/11  στο οποίο θα αναγράφουν και το ονοματεπώνυμό τους .

Θα γίνει κλήρωση όπως  την προηγούμενη φορά ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν από το blog μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!

λίγα λόγια για την παράσταση...
Μια παράσταση - αποτέλεσμα πολύμηνης ομαδικής δουλειάς που βασίζεται στην έρευνα που έκανε η ομάδα πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του Beckett τα οποία γραμμένα το 1950, αντανακλούν την εντονότερη ψυχαναλυτική περίοδο του συγγραφέα. Μέσα από την επεξεργασία των κειμένων η ομάδα οδηγήθηκε σε μια έκφραση σωματικού θεάτρου. Οι ηθοποιοί ξανα-συνέθεσαν τα κείμενα, με τα έντονα ποιητικά στοιχεία, καθιστώντας τα βιωματική εμπειρία και τα αποδίδουν χρησιμοποιώντας τόσο το τραγικό όσο και το κωμικό στοιχείο έκφρασης.

Η επαναληπτική χρήση της ίδιας ομάδας λέξεων με μία ποικιλία παραλλαγών οδηγούν στη συνειδητοποίηση της εναλλαγής των εννοιών όπως: Η γέννηση είναι ο θάνατος «πότε πέθανα δεν ξέρω» αλλά δεν ξέρω πότε γεννήθηκα... αλλά και στη διατύπωση των καίριων ερωτημάτων του συγγραφέα «Πού θα πήγαινα αν μπορούσα να πάω; Tι θα ήμουνα αν μπορούσα να είμαι; Tι θα έλεγα αν είχα φωνή;»

Μία παράσταση όπου η έκφραση του προσώπου αποτελεί μία μάσκα που αντανακλά το κενό, ενώ η κίνηση του σώματος το "γεμίζει" και η φωνή έναρθρη ή άναρθρη υπογραμμίζει την ίδια την σιωπή από όπου ξεπηδάνε εικόνες με ένταση και εικαστική ομορφιά, ή επιδρά ως παραμορφωτικός καθρέπτης στο υποκείμενο - σώμα.

Το 3B του τίτλου της παράστασης αναφέρεται τόσο στον συγγραφέα, όσο στον Bion τον ψυχαναλυτή του Beckett και στον Bacon από το έργο του οποίου η ομάδα άντλησε ερεθίσματα.

Beckett 3Β
Παράσταση πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του Μπέκετ


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, Τρίτη 1, Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00

Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Έρση Πήττα
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Βλαβιανού, Πάνος Γκιουλής, Γιάννης Νταής, Μαρία Περδίκη, Ειρήνη Στάικου, Κοσμάς Χατζής
Παραγωγή: BackStage entertainment
Χορηγός: JY Productions
Διάρκεια: 60'
Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήρια: 18€ Κανονικό,
12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

***
www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=beckett_3b_se_sillipsi_skinothesia_ersis_pitta

***
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr  Ιστοσελίδαhttp://www.mcf.gr/ 

4 σχόλια:

 1. Χωρίς να θέλω να γλύψω. έτσι και αλλιώς στέλνω ανωνυμα! θέλω να σας συνχαρω για τις ενέργειες αυτές. Είστε το ποιό δημιουργικό blog από όλα που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα.Ένα μεγάλο μπράβο από έναν Ταυριώτη. Η συμμετοχή μου είδη την έχω στείλει.και πάλι μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ENA ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΥΤΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή προσπάθεια για τους δημότες σας.εμείς από άλλους δήμους δεν δικαιούμαστε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι νικητές των τριών διπλών προσκλήσεων της παράστασης Beckett 3B για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι :

  1)Θύμιος Δουσμανόπουλος
  2)Βασίλης Περατζάκης
  3)Κωνσταντίνα Κομματά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com