Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβουλές για εξοινοκόμηση ενέργειας


Εξοικονόμηση ενέργειας
σημαίνει ελάττωση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται καλύτερη χρήση της. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια έχει πολλαπλά οφέλη – οικονομικό όφελος και προστασία του περιβάλλοντος. Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί πολύτιμους φυσικούς πόρους, για παράδειγμα κάρβουνο, πετρέλαιο ή αέριο. Από την άλλη μεριά, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια συντηρούμε αυτούς τους πόρους ώστε να διατηρηθούν για πολύ χρόνο στο μέλλον.

Tips για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο για να πάρετε ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια .Εδώ είναι μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • Αλλάξτε τον τρόπο μετακίνησής σας, σκεφτείτε περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν είναι δυνατόν, περπατήστε ή χρησιμοποιήστε ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου
  • Μειώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας κατά 1οC, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της θέρμανσης και ντυθείτε με ζεστά ρούχα
  • Επιλέξτε προϊόντα με ελαφριά συσκευασία
  • Κλείστε τα φώτα και τις άλλες συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, επιλέξτε λάμπες οικονομίας
  • Ξαναχρησιμοποιείστε τις πλαστικές σακούλες για ψώνια και αποθήκευση
  • Χρησιμοποιείστε φούρνο μικροκυμάτων αντί για φούρνο για να ξαναζεστάνετε το φαγητό
  • Χρησιμοποιείστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αντί για κοινές

Τι επίδραση έχουν τα υλικά στο περιβάλλον

Στην καθημερινή μας ζωή , στηριζόμαστε σε αρκετά υλικά. Ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό όλα έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σκεφτείτε την επίδραση που έχει η χρήση κάθε προϊόντος. Για παράδειγμα, όσο ελαφρύτερο είναι ένα υλικό, τόσο λιγότερα καύσιμα απαιτούνται για τη μεταφορά του. Μια βαριά βαλίτσα σε ένα αυτοκίνητο θα απαιτήσει περισσότερη κατανάλωση καυσίμων. Το ίδιο ισχύει για όλα τα συσκευασμένα προϊόντα. Όμως, αγοράζοντας τροφές κλεισμένες σε ελαφρύτερα υλικά βοηθάει το περιβάλλον.


πηγή : http://moschatotauros.blogspot.com/

1 σχόλιο:

moschato.tauros.life@gmail.com