Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Προχωρά σε 24ωρη απεργία την Τρίτη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση. Τρίωρες στάσεις στον προαστιακό τη Τετάρτη
Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να κινηθεί με τρένα τη Τρίτη αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία η οποία θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.
Μάλιστα αύριο το προεδρείου της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στον Προαστιακό την Τετάρτη από τις 06:00 μέχρι τις 09:00 το πρωί, από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 και από τις 21:00 - 00:00 το βράδυ.
Ο ΟΣΕ συνεχίζει να παραμένει υπό κρατικό έλεγχο ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Δ. Ρέππα δε θα γίνει καμία απόλυση παρά μόνο μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου οι οποίοι σύμφωνα με τον υπουργό είναι αναγκαίοι για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.
Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των μετατάξεων θα φτάσει στο 45% για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 35-37% του ΟΣΕ, ενώ προβλέπεται αναβάθμιση του ενεργού δικτύου και παραχώρηση μέρους του σε ιδιώτες.

Πηγή:alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com