Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα ;

Μετά τους δημόσιους χώρους, απαγορευτικό μπαίνει στο κάπνισμα ακόμα μέσα στο... αυτοκίνητο. Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σκέφτεται να επεκτείνει την απαγόρευση και στα ΙΧ , τουλάχιστον όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι. Για αυτό και έδωσε σχετική εντολή στους νομικούς συμβούλους του υπουργείου του να επεξεργαστούν μια τέτοια πρόταση νόμου.

Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με σκοπό την αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας και την προστασία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα. Ωστόσο ανακοινώσεις για αυτήν την πρόθεση Λοβέρδου δεν έχουν γίνει ακόμα, καθώς αναζητείται ο τρόπος που θα εντοπίζονται οι παραβάτες.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις ισχύει σε αρκετές χώρες. Για παράδειγμα, στην Κύπρο, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Ν. Αφρική αλλά και Πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται το κάπνισμα σε ΙΧ όταν μέσα σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Καθολική απαγόρευση ισχύει και στην Ταϊβάν, ενώ στην Ιταλία υπάρχουν «τσουχτερά» πρόστιμα για τους οδηγούς που καπνίζουν παρουσία παιδιών.

πηγή : madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com