Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σεμινάρια Χορού-Ακροβατικής Κίνησης και Υποκριτικής φιλοξενεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάρια Χορού-Ακροβατικής Κίνησης
και Υποκριτικής φιλοξενεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Χορού & Ακροβατικής Κίνησης (4 – 8 Οκτωβρίου)
4 – 8 Οκτωβρίου 2010

Ομάδα: «κι όΜως κινείται»,

Σεμινάριο «κι όΜως κινείται», από την ομώνυμη ομάδα σύγχρονου χορού με καθημερινό 3ωρο μάθημα από τους: Bentancor Camilo καλλιτέχνη του τσίρκου, Ερμή Μαλκότση χορευτή-χορογράφο και Χριστίνα Σουγιουλτζή –χορεύτρια. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη «Διαχείριση ακραίων σωματικών καταστάσεων ως προς την αντοχή και την τοποθέτηση».

Ένα πρωτότυπο κινησιολογικά σεμινάριο όπου συναντούνται ο χορός, το τσίρκο και η performance. Στόχος του η στοιχειοθέτηση ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή, όχι σαν μια παράταξη δεξιοτήτων αλλά με τη μορφή μιας ομαδικής διαδικασίας σε σχέση πάντα με τις αισθητικές κατευθύνσεις κάθε παράστασης. Έτσι στο πλαίσιο πάντα της δομής μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης χορευτικής παράστασης, που βασίζεται στη σωματικά δράση και έκφραση των ερμηνευτών, μελετώνται τεχνικές του τσίρκου για τη δημιουργία αλλά και την αξιοποίηση του τριδιάστατου χώρου, το εκφραστικό φάσμα των ερμηνευτών αλλά και ο εξωστρεφής χαρακτήρας της performance.

Η ομάδα ασχολείται ιδιαίτερα με μεθόδους παρουσίασης σε θεατρικούς και μη χώρους, παρακινούμενοι από την παράδοση του τσίρκου και της performance, αναζητώντας τόσο την επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με τις παραδοσιακές θεατρικές σκηνές όσο και συμπράξεις- συνεργασίες με άλλες καλλιτεχνικές ομάδες ή άτομα στο στάδιο της παρουσίασης ή της προετοιμασίας ενός έργου.

Σημεία του σεμιναρίου:

• Προετοιμασία του σώματος να βρεθεί σε περιοχές υψηλής τάσης και να εμπιστευτεί μη ‘’κανονικούς‘’ τρόπους λειτουργίας.
• Εξομάλυνση της γραμμικότητας της άσκησης σε οργανικές φόρμες προσεγγίσιμες από το σώμα στις διάφορες φάσεις της δυνατότητας του.
• Συνεννόηση και συμπόρευση κινούμενων σωμάτων μέσα σε ροή ακροβατικών διαδρομών.
• Χορευτική μετάφραση, ως προς τη σχέση κίνησης μουσικής, των δομικών υλικών του μαθήματος.
• Τεχνική εναέριων ακροβατικών οργάνων

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες αλλά και σε αρχάριους, άνω των 18 ετών.

4 – 8 Οκτωβρίου 2010
Ομάδα: «κι όΜως κινείται»,

Αίθουσες Θέατρο & Black Box
καθημερινά 17:00 - 20:00

Κόστος ανά μάθημα (3ώρες): 20€, για τους κατόχους κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 15€. Κόστος συνολικό (5 μαθήματα /15 ώρες): 80 € κανονικό, 60 € για τους κατόχους κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 1/10/2010

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικά μέσω πιστωτικής κάρτας στο 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com