Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εγκαίνια έκθεσης της ΑΣΚΤ στην αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο

Η ΑΣΚΤ και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Θύμα + Θύτης»

Εγκαίνια: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19.30

Αίθουσα 7 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου & Πειραιώς)

Διάρκεια έκθεσης: 20/1/2012 έως 3/2/2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-13.00 & 18.30-21.00

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το κατ’ επιλογή Μάθημα του Σχεδίου της ΑΣΚΤ, διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο: “Το Θύμα και ο Θύτης”.

Συμμετέχουν 23 φοιτητές από το μάθημα Σχεδίου και πέντε φοιτήτριες του Θεωρητικού Τμήματος σπουδών της ΑΣΚΤ, οι οποίες επιμελούνται τα κείμενα της έκθεσης.

Κατά καιρούς, παρατηρούμε ότι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, έννοιες όπως: Αποδοχή, έγκριση, ένταξη, απόρριψη, επανένταξη, θύμα, θύτης, αλλά και η έννοια της εξόντωσης κάθε διαφορετικότητας. Είκοσι τρείς  φοιτητές γίνονται ταυτόχρονα θύματα και θύτες.

Δεν βλέπουν το όλο ζήτημα στενά και περιγραφικά, αλλά ασχολούνται διεξοδικά με τις παραπάνω έννοιες δημιουργώντας έργα με πληθώρα εικαστικών μέσων: ζωγραφική, φωτογραφία, video, κατασκευή, εγκατάσταση, performance κλπ.

Ορισμένοι φοιτητές, μέσα από τα έργα τους, αποδέχονται ή παραδέχονται μία κατάσταση εντάσσοντάς την στο δικό τους σύνολο. Σε άλλα έργα διακρίνεις την απόρριψη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα και την επανένταξή τους στον προσωπικό κόσμο του καλλιτέχνη, μέσα από μία διαδικασία προσωπικής και εσωτερικής διεργασίας.

Στην αστάθεια και την ένδεια που ζούμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τέχνη μπορεί να αποτελεί σταθερή αξία και πηγή πνευματικής τροφής.

Συμμετέχουν οι φοιτητές: Αντώνης Αντζουλίδης, Μαίρη Αντωνοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Γεωργία Ιερομονάχου, Ραφαέλα Κωνσταντίνου, Κώστας Λαλές, Πέτρος Λαλές, Χριστίνα Λουκίδη, Ιωάννα Μαθοπούλου, Φωτεινή Ματζόγλου, Φάτμα Μεμέτογλου, Νίκος Μπονάτσος, Μάνος Πανέρας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βάγια Παπαζηκου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου, Άντα Πετρανάκη, Αναστασία Ρήγα, Δήμητρα Σιλιαλή, Όλγα Σουλαχάκη, Μάγια Ταπεινού, Θεόδωρος Τράμπας και Μυρτώ Χρήστου.

Επιμέλεια Κειμένων: Βίκυ Βλάμη, Αγγελική Κερπιτσοπούλου, Βάσια Παπαδοπούλου, Μαριάννα Τρίτου και Ειρήνη Ψυχάρη (Σε συνεργασία με το Θεωρητικό Τμήμα σπουδών της ΑΣΚΤ)

Επιμέλεια – Συντονισμός έκθεσης: Γιώργος Καζάζης

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, 19:30
Αίθουσα 7, Δημοτικά Σφαγεία Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Επταλόφου και Πειραιώς)
Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com