Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έκκληση σωτηρίας από το «Χαμόγελο του παιδιού» επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Μοσχάτο

«Το χαμόγελο του Παιδιού» αδυνατεί λόγω οικονομικών δυσκολιών να κρατήσει το σπίτι στη Νίκαια και έτσι τα 26 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί θα μείνουν για λίγο σε ένα σπίτι που ήδη υπάρχει στο Μοσχάτο.

«Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε...

στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές», λέει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κώστας Γιαννόπουλος και συνεχίζει με παράπονο: «Βρισκόμαστε στο κόκκινο! Τα χρήματα που έχουμε μάς επιτρέπουν να επιζήσουμε για ενάμιση ακόμα μήνα. Μετά κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο». 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σημαντικότερος οργανισμός για την παιδική προστασία στην Ελλάδα είναι φρικτή και άνευ προηγουμένου.

Ο κύριος Γιαννόπουλος απευθύνει επείγον κάλεσμα προς όλους τους φορείς, δημόσιους, ιδιωτικούς, καθώς και προς τους απλούς πολίτες να μην αφήσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» να σβήσει.


«Μας έπαιρναν ως δεδομένους»

Η είδηση ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» απειλείται με λουκέτο προκάλεσε σε όλους μεγάλη έκπληξη! «Όλοι μας έπαιρναν ως δεδομένους.

Νόμιζαν ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει πρόβλημα. Σκεφτείτε, όμως, ότι είμαστε ένας οργανισμός που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό, συντηρεί παιδικά σπίτια σε όλη την Ελλάδα και αρκετά ασθενοφόρα.

Κι όμως, δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική χορηγία. Μας στήριζαν πάντα μόνο οι ιδιώτες, οι απλοί πολίτες με τις δωρεές τους, οι εταιρείες πληροφορικής που μας παρείχαν δωρεάν εξοπλισμό, επιχειρηματίες που μας δώριζαν φαγητό, έπιπλα, παιχνίδια ή βενζίνη», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος(φωτο).

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όμως, οι χορηγίες και οι δωρεές μειώθηκαν. «Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: οι εταιρείες δεν μας δωρίζουν πια τη βενζίνη.

Αυτό μεταφράζεται σε 150.000 ευρώ το χρόνο! Πού να τα βρούμε; Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά που χρειάζονται τα ασθενοφόρα μας για μεταγωγές στα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες ή άλλες σοβαρές παρεμβάσεις;» λέει ο κ. Γιαννόπουλος.


Σήμερα, Πέμπτη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, με σκοπό να απευθύνει έκτακτη έκκληση προς όλους τους φορείς για υποστήριξη. «Το “μετά” δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Σίγουρα πάντως ήταν απαράδεκτα τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα πετάξουμε τα παιδιά στο δρόμο. Δεν είναι αντικείμενα για να τα πετάξουμε! Θα βρούμε μια λύση, πάση θυσία. Θα στερηθούμε ο, τι χρειαστεί, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει στο δρόμο», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεκατρία χρόνια ζωής στο σπίτι στη Νίκαια τελειώνουν. Οι παιδικές φωνές θα σωπάσουν για να αρχίσουν να ακούγονται με χαρά σε άλλη περιοχή.

«Την Παρασκευή στις 7 και μισή το απόγευμα σας περιμένουμε για να πούμε μαζί “αντίο” στα 13 αυτά χρόνια που ζήσαμε στο σπίτι αυτό τα 26 παιδιά μας κι εμείς», μας καλεί ο κ. Γιαννόπουλος.

24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com