Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Παράσταση εις μνήμην του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ταύρο

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το θέατρο φαίνεται ότι δεν προσπερνά την επέτειο: στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζεται από τον Θανάση Σαράντο μια δραματοποιημένη αφήγηση βασισμένη στο διήγημα «Ο Αμερικανός» του «κοσμοκαλόγερου» λογοτέχνη.

Στην παράσταση, ο Θανάσης Σαράντος ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και «μετατοπίζεται» σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.

 Στόχος των συντελεστών της παράστασης είναι να καταδείξουν τα πολλά πρόσωπα της μοναξιάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις συνέπειες από την καχυποψία που ορθώνει τείχος απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».

Το έργο είχε παρουσιαστεί την προηγούμενη θεατρική σεζόν και επαναλαμβάνεται τώρα για δύο μόνο παραστάσεις στις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος. Μουσικός-ηχητικός αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης, σκηνικά-κοστούμια: Λίνα Μότσιου, σχεδιασμός Φωτισμών: Θανάσης Σαράντος, διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κερεστεντζής.

Πληροφορίες: «Ο Αμερικανός», στις 8 και 9 Ιανουαρίου. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό). Μειωμένο: 10 ευρώ (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ και Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών / μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών και του Συλλόγου Απανταχού Σκιαθιτών.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 8 και 9 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης: 21:00, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com