Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το 2ο Δημοτικό Ταύρου και η άμεση αντίδραση της επιτροπής κατοίκων Ταύρου

Στις 8/12/2011 και ώρα 8:30 δεχτήκαμε τηλέφωνο από ένα γονιό ο οποίος βρισκόταν στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

Η κραυγή οργής και αγωνίας  από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν άφηνε κανένα περιθώριο για αυτό  που συνέβαινε στα παραπήγματα που βρίσκονται στην λεωφόρο Ειρήνης 45-47 στη δυτική είσοδο του σχολείου. 

Ένας ασυνείδητος «επιχειρηματίας» σκραπατζής έκαιγε καλώδια και μίζες αυτοκινήτων. Ο εγκληματίας αυτός δώριζε καρκινογόνο δηλητήριο τους μικρούς μαθητές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ συμβούλεψε το γονέα 


(α) να ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου ο οποίος αμέσως με τη φωτογραφική μηχανή τράβηξε τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί.


(β) να ειδοποιήσει την αστυνομία και την πυροσβεστική οι οποίοι έφτασαν «κατόπιν εορτής» αφού οι εγκληματίες είχαν σβήσει τη φωτιά και φρόντισαν να εξαφανιστούν.


Εμείς με τη σειρά μας ειδοποιήσαμε το Δήμαρχο και φίλους της Επιτροπής/κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους γονείς και τους δασκάλους του σχολείου. 

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κυρία Λουκή η οποία μας ζήτησε έγγραφο αίτημα προκειμένου να ελεγχτούν όλες οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο συγκεκριμένο χώρο. 


Στις 10 μ.μ. μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ έφυγε από την εργασία του και πήγε στο γνώριμο χώρο όπου και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν επαναληφθεί τα ίδια φαινόμενα. 

Τότε μάλιστα είχαμε ξεναγήσει το Δήμαρχο κύριο Ευθυμίου στο χώρο μαζί με τον επικεφαλή της ΔΡΑΣΗΣ κύριο Σωπάκη. Παρά τις υποσχέσεις ότι θα ελεγχτούν οι χρήσεις, παρά τις έγγραφες καταγγελίες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ οι υπηρεσίες  του Δήμου περιορίστηκαν σε ένα καθαρισμό του εξωτερικού χώρου.

Μετά από υποδείξεις περιοίκων συναντήσαμε τον ασυνείδητο επιχειρηματία έξω από το σκραπατζίδικο (συν/νη φωτογραφία). Παρά τις αρχικές αστείες δικαιολογίες ότι έκαιγε μόνο ξύλα στη συνέχεια ομολόγησε ότι έκαιγε μίζες αυτοκινήτων προκειμένου να απομακρύνει τα πλαστικά μέρη. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

4 σχόλια:

  1. NA ΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για σχολείο και παιδιά. Η συμπαράσταση δυστυχώς δεν φτάνει. Θέλει κινητοποίση πιο δυνατή για να ακούσουνε. Εαν δεν λυθεί το θέμα γρήγορα με τον συγκεκριμένο χώρο ας αλλάξουμε την τακτική του περίμενε και θα δούμε και ας γίνουμε πιο σκληρή σε κάποια θέματα σαν γονείς και κάτοικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής και τους καθηγητές, ότι σε συνάντηση που είχαμε σήμερα το μεσημέρι 12/12/2011 στο γραφείο της δημοτικής κοινότητας με τον κ. Μάκη ενοικιαστή του οικοπέδου και αφού του ανέφερα τις προθέσεις και τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η Δημοτική Κοινότητα σε σχέση με την κατάσταση που υπάρχει στο οικόπεδο, συμφωνήσαμε ότι μέχρι τις εορτές θα έχει φύγει και θα καθαρίσει και το ακίνητο.Ηδη έχει βρεί αλλού χώρο, στο δήμο Αιγάλεω. Καραφωτιάς Πέτρος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρύξει τα σκραπατζίδικα ανεπιθύμητα στο Δήμο μας. Να γίνει κατανοητό σε όλους τους αετονύχηδες σκραπατζήδες που πλουτίζουν εις βάρος μας ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com