Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελτική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Μοσχάτου, κατόπιν ανάρτησης κακόβουλης – προσβλητικής – παραπλανητικής – ψευδούς και δόλιας αναφοράς κάποιου «Δάσκαλου» (όπως υπογράφει) που αναρτήθηκε σε τοπικό ιστολόγιο με τίτλο «Καταγγελτικά ήθη και έθιμα» στις 10/11/11, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Ο εν λόγω «Δάσκαλος» έχει μπλέξει την παιδαγωγική του ιδιότητα με αυτή του μέλους αντιπολιτευτικής δημοτικής παράταξης και του τιμωρού σε θέματα παντός επιστητού. Σε όλα έχει γνώμη και άποψη, με γνώμονα πάντα το μικροκομματικό του συμφέρον και την αυτοπροβολή του.

Έτσι λοιπόν, μπήκε στον κόπο να κατηγορήσει την  Ένωση ότι τάχα θα καταγγείλει τρεις Διευθυντές σχολείων του Μοσχάτου για την καθυστέρηση του προγράμματος «Ανοιχτές Αυλές» του Δήμου μας, πράγμα το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Ούτε τέθηκε καμία ψηφοφορία στην Συνέλευσή μας στις 9/11/11. Η μόνη αναφορά για το θέμα ήταν η διαπίστωση ότι το πρόγραμμα καθυστέρησε για έναν και πλέον μήνα γιατί η Σχολική Σύμβουλος στην οποία ανήκουν τα σχολεία του Μοσχάτου, για δικούς της λόγους, καθυστέρησε αδικαιολόγητα να εκδώσει σχετική άδεια, ενώ ο αντίστοιχοι Σχολικοί Σύμβουλοι του Ταύρου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την εξέδωσε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν τελικά, το πρόγραμμα αντί να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσει μέσα Νοεμβρίου.

Πάγια θέση της Ένωσης, εδώ και 8 χρόνια, είναι το άνοιγμα των αυλών των σχολείων, έχοντας καταθέσει προτάσεις και ιδέες. Σήμερα, σε πείσμα των καιρών, οι αυλές επιτέλους ανοίγουν, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το εγχείρημα. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, μπαίνοντας μπροστά, σε συνεργασία με τον Δήμο, τους οικείους Συλλόγους μας και όλους τους εμπλεκόμενους στην σχολική κοινότητα.

Με τους εκλεκτούς Διευθυντές κ. Γερασιμόπουλο, κα. Νίκα και κ. Μπερή που εμπρηστικά αναφέρει ο «Δάσκαλος» έχουμε άριστες σχέσεις και επικοινωνία. Αποκλειστικός σκοπός του εν λόγω «Δασκάλου» δεν είναι όσα προαναφέραμε στην αρχή της ανακοίνωσης και που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, είναι και η διάρρηξη των στενών σχέσεων γονέων και εκπαιδευτικών που πάντα βρίσκονται σε στενή συνεργασία με κοινούς σκοπούς και εκδηλώσεις για το καλό των παιδιών μας και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Τίποτα δεν μας χωρίζει. Πολλά μας ενώνουν.

Υ.Γ.: Ο λόγος που βάζουμε τα εισαγωγικά στην λέξη Δάσκαλος είναι για να μην υπάρξει καμία σύνδεση του συγκεκριμένου με τους υπόλοιπους αγαπητούς Δασκάλους που εκτιμάμε αφάνταστα και νιώθουμε ασφάλεια αφήνοντας τα παιδιά μας στα χέρια τους.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΪΝΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
 
Να σημειώσουμε εδώ οτι η καταγγελία έγινε με ομόφωνη απόφαση της Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com