Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Προγράμματα αθλοπαιδιών σε σχολεία Μοσχάτου και Ταύρου

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Προγράμματα αθλοπαιδιών για τα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου

Μπάσκετ-βόλλεϋ-πινγκ-πονγκ και χάντμπολ

Έναρξη Δευτέρα 14 Νοεβρίου 2011


Ο Αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παιδείας. Η σωματική άσκηση συμβάλει άμεσα στην οργανική και ψυχική προαγωγή των νέων, στοιχεία απαραίτητα για την πνευματική τους ανάπτυξη.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μέσω του Τομέα Αθλητισμού, ξεκινά ένα πρότυπο πρόγραμμα, τις «Ανοιχτές αυλές».

Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η ανάπτυξη του αθλητικού τομέα και ιδιαίτερα του μαζικού, μαθητικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Έτσι, σχεδιάσαμε αυτό το πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας και είναι εντελώς δωρεάν.

Οι «Ανοιχτές αυλές» απευθύνονται σε παιδιά 6-12 χρονών. Συνδυάζουν την κινητική προσαρμοστικότητα, τη διαμόρφωση της σωματικής διάπλασης και της πνευματικής
καλλιέργειας, καθώς και τη διαμόρφωση του αθλητικού χαρακτήρα και συνείδησης των
παιδιών.

Στα πλαίσια του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της πόλης μας να γνωρίσουν τα πιο δημοφιλή και μη, ολυμπιακά αθλήματα, υπό την επίβλεψη έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.

Αθλήματα όπως ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΧΑΝΤΜΠΟΛ και ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ, διδάσκονται σε σχολικές αυλές και αίθουσες των σχολείων τόσο της περιοχής του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου.

Σκοπός μας είναι μέσα από αυτό το πρόγραμμα να ενεργοποιήσουμε αθλητικά όλους τους μαθητές των σχολείων μας και να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, ώστε να ασχοληθούν πιο ενεργά με την άθληση-άσκηση.

Στην προσπάθειά μας αυτή σας προτρέπουμε και σας καλούμε να γίνετε αρωγοί με
την συμμετοχή των παιδιών σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com