Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση από την Δράση Τώρα για μαζική συμμετοχή στην απεργία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» χαιρετίζει τους εργαζόμενους στους Δήμους που βρίσκονται σε πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα ενάντια στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης.

Ο αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στις εφεδρείες, στους μισθούς Κίνας και στα χαράτσια είναι αγώνας ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλουν Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τον ελληνικό λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους είναι αγώνας και για την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δημοτών.

Οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους και στο δημόσιο σε συνδυασμό με τις περικοπές λόγω μνημονίου 3 δις από θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διάλυση ολόκληρων υπηρεσιών των Δήμων σε κρίσιμους τομείς. Κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι θα συρρικνωθούν, θα δοθούν σε εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, σε ιδιώτες που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς κριτήρια οι οποίες με τη σειρά τους θα ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο τους κατοίκους.

Τελικά τα δίκτυα δημόσιων κοινωνικών παροχών θα συρρικνωθούν μέχρι να εξαφανιστούν τελείως. Καταγγέλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μια κίνηση που δηλώνει τον πανικό της μπροστά στην ενωμένη και αποφασισμένη αγωνιστική στάση των εργαζομένων. Ξανααποκαλύπτεται το αυταρχικό της πρόσωπο!

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» τάσσεται με το μέρος όλων των εργαζομένων της χώρας μας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που παλεύουν για να μην καταργηθούν τα Συνταγματικά αλλά και με αγώνες και αίμα κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα, τάσσεται με το μέρος των δασκάλων και καθηγητών που μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με το μέρος των γιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για τη δημόσια Υγεία, με το μέρος των συνταξιούχων που καταδικάζονται μετά από 30 και 35 χρόνων δουλειάς σε συντάξεις πείνας, τάσσεται στο πλευρό των επαγγελματιών που βλέπουν να καταστρέφεται ο κόπος μιας ζωής, τάσσεται στο πλευρό των νέων που αντιστέκονται και αγωνίζονται και αρνούνται να δεχθούν για μέλλον τους την ανεργία και τη μετανάστευση!

Οι δήμαρχοι, οι δημοτικές αρχές έχουν χρέος να ταχθούν στο πλευρό του λαού, έχουν χρέος να πολεμήσουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική και που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των δημοτών τους. Είναι ντροπή σε τέτοιους καιρούς να υπάρχουν δημοτικές αρχές που στέκονται εχθρικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους αγώνες των εργαζομένων, κρύβονται στην ασφάλεια των δημαρχιακών γραφείων ή μένουν απαθείς!

Η δημοτική πλειοψηφία του κ.Ευθυμίου αρνήθηκε να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση που καταθέσαμε ενάντια στην πληρωμή των νέων χαρατσιών, ενάντια στις απολύσεις και στην εφεδρεία στο δημόσιο τομέα και δεν περιλαμβάνει το θέμα ούτε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτώβρη. Αντί να αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους ετοιμάζεται να επιβάλλει συνδρομές και ειδικά τέλη προκειμένου να καλύψει αυτά που της κόβει η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, ο λαός ολόκληρος πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ!

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com