Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Δημάρχου στη δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα»

Η δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα», με χθεσινή ανακοίνωσή της κατηγορεί την δημοτική πλειοψηφία ότι στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνεται το θέμα σχετικά με την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο που είχατε θέσει το θέμα, είχα απαντήσει οτι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και έτσι ακριβώς θα γίνει.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού Δημοτικού Συμβουλίου έχει συμπεριληφθεί θέμα με τίτλο:

«Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία». Συνεπώς παραβιάζετε ανοικτές θύρες.

Η στάση της Δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη. Με ανακοίνωσή μου εδώ και ημέρες αναγνωρίζω το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων στους Δήμους αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των δημοτών.


Οι σύλλογοι των εργαζομένων γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τη στάση μου και ότι είμαι πάντα δίπλα τους στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η παράταξή μας υπερψήφισε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου το ομόφωνο, τελικά, ψήφισμα για την οικονομική κατάσταση στο οποίο « καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και άπαντες τους Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο πλευρό του Έλληνα εργαζόμενου σταματώντας εδώ και τώρα τα μονόπλευρα αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο βροντοφωνάζοντας αυτό που ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος βροντοφωνάζει, δεν αντέχουμε άλλο».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι άδικα γιατί είναι οριζόντια και πλήττουν, κυρίως, τα χαμηλόμισθα στρώματα και όχι εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

 Άλλωστε οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε εξ αντικειμένου δίπλα στους εργαζόμενους γιατί είμαστε και εμείς εργαζόμενοι που βιώνουμε έντονα την κρίση και που έχουμε ανέργους στις οικογένειές μας. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και έχουμε εκλεγεί με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουμε την πόλη και τους πολίτες της.

Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους πολίτες και ιδιαίτερα στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες ενώ ο Δήμος ως κοινωφελής Οργανισμός οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη του το «κοινό καλό».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

8 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΗ ΘΕΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΤΙΤΟΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thn pathses Swpakh..
    Eisai kalos alla monos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε Ανδρέα! Το έβαλες στην ημερήσια 22 θέμα. Με τα φαντάσματα 1 μετά τα μεσάνυχτα θα το συζητήσεις. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Είσαι υπερ της εφεδρείας και αν όχι ως δήμαρχος πως θα προστατέψεις τους εργαζόμενους; Είσαι υπερ της ενοικίασεις εργαζομένων; Είσαι υοερ της εοιστράτευσης των απεργών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι ο Δήμαρχος Υπουργός Εργασίας?
    Τελείωσανε τα μικροπολιτικά κολπάκια σας και τα ψησίσματα για την Νικαράγουα.
    Οι εποχές αλλάξανε και αν δεν συντονιστείτε θα ανήκετε στο παρελθόν.
    Στον Δήμο μας να ξέρετε όμως πως δεν μας αγγίζει καμία εφεδρεία γιατί δεν έγινε ποτέ φάμπρικα ρουσφετολογικών προσλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ψήφισμα Ανδρέα που ψήφισε και η παράταξή σας στην δημοτική κοινότητα μοσχάτου το πρότεινε ο κ.Ζώταλης εκπρόσωπος της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το ομόφωνο του ψηφίσματος.Απλώς εντοπίζω τον προτείνοντα κ.Ζώταλη πράγμα το οποίο εσείς δεν αναφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε δήμαρχε μέχρι μαυρη νύχτα δούλευαν οι δικοί σου για να δώσουν τα ονόματα των εργαζομένων για να τους επιστρατεύσει η κυβέρνηση σου. Ποιον πας να κοροϊδέψεις; Είσαι καλος διπλωμάτης για όσους δε σε ξέρουν, για όσους σε ξέρουν όμως να ξέρεις πως δε μασάνε τις διπλωματίες σου.Ήμουνα στο δημοτικο συμβούλιο και είδα πως δεν τόλμησες ούτε εσύ ούτε ο Ντερέκας να βάλετε το θέμα που έβαλε ο Ταυριώτης Σωπάκης όλοι κάνατε τις κότες.Ούτε για να μπει στο επόμενο είπατε ναι. Τώρα έρχεσαι και το παίζεις συνεπής.Ποιόν κοροϊδεύεις; Μόνο τον εαυτό σου. Κρίμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε και στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητιέται (που θα συζητηθεί δηλαδή...) το θέμα.
    Και θα ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση για ένα κοινό ψήφισμα.
    Κι αυτό το ψήφισμα ωσάν μαγικό, θα διώξει τα σκουπίδια, το Μνημόνιο, την Τρόικα, την κακιά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Μενεγάκη και θα ξανάρθει ο Μικρούτσικος στην τηλεοπτική πραγματικότητα!
    Τίποτα ουσίας, έχετε να προτείνετε? Ξέρετε μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες του Δημάρχου? Έχετε διαβάσει κύριε Σωπάκη τον Καλλικράτη? Δεν ξέρετε ή προσπαθείτε να παραπλανήσετε? (Μην απαντήσετε, την γνωρίζω την απάντηση...)
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ 2.34 ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΕΙ
    ΣΤΟΝ ΣΩΠΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
    ΗΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
    ΚΑΘΥΣΡΕΡΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ
    ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
    ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
    ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com