Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου


 Τα τελευταία γεγονότα σε χώρες στη Β. Αφρική, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Πακιστάν και αλλού, δημιούργησαν μεταναστευτικό ρεύμα πληθυσμού και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα ως πύλη διέλευσης στην Ευρώπη.

            Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου είναι αντίθετο στη δημιουργία  χώρων εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή του όπως σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου (ΦΟΙΒΟΣ κλπ.) ή στο κέντρο μεταγωγών Ταύρου και στο στρατόπεδο του ΡΟΥΦ.

Λέμε ΟΧΙ στη γκετοποίηση των μεταναστών γιατί σε περιόδους κρίσης παράγουν βία και εγκληματικότητα. Προτείνουμε ομαλή κοινωνική ένταξη. Χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και σεβασμό στο δικαίωμα της θρησκείας. Για όσους ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

            Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Δουβλίνου για να δοθεί έτσι η δυνατότητα ύστερα από την καταγραφή τους να προωθηθούν όσοι θέλουν  στις βόρειες, πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος    θεωρούμε ότι τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να λαμβάνονται σε  συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές, και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας προς οποιονδήποτε και από όπου και να προέρχεται.


 Για το Δημοτικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος
Θανάσης Ντερέκας

                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com