Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου για το Αντι-απαγορευτικό Φεστιβάλ στον Ταύρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταύρος, 5 Μαΐου 2011


Με αφορμή την επίθεση που δέχεται η παράταξή μας μετά την λήξη του τελευταίου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου και διαβάζοντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με το Αντι-απαγορευτικό Φεστιβάλ και με την υποτιθέμενη «συνενοχή» της Δημοτικής Αρχής σε εκδηλώσεις υπέρ των ναρκωτικών (έτσι φαίνεται ότι μεταφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση το μήνυμα της εν λόγω εκδήλωσης) νιώσαμε την ανάγκη να εκδώσουμε το παρόν Δελτίο Τύπου.

Όχι για να απολογηθούμε για κάτι, αλλά για να μπούν τα πράγματα σε μια σειρά, να γνωστοποιήσουμε στους συνδημότες μας τα πραγματικά γεγονότα και να σταματήσει η παραπληροφόρηση.

Τα γεγονότα λοιπόν, έχουν ως εξής:

Η Δημοτική Κοινότητα, έλαβε ένα αίτημα από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα να χρησιμοποιήσουν το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για μια σειρά εκδηλώσεων.

Προϋποθέσεις για την παραχώρηση αυτού του χώρου, είναι η τήρηση της νομιμότητας με ευθύνη των διοργανωτών, η ασφάλεια των παρευρισκομένων, ο μετέπειτα καθαρισμός του χώρου και η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιους χώρους και όπως συμφωνήθηκε σύμφωνα και με τα πρακτικά της συνεδρίασης η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για τα παραπάνω. Την εν λόγω απόφαση, υπερψήφισε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το αντικείμενο των εκδηλώσεων, δεν θα μπορούσε να είναι κριτήριο για την απόρριψη του αιτήματος εκτός αν ήταν μια επιβλαβής για τον χώρο ή επικίνδυνη ή  παράνομη δραστηριότητα. Κατά την άποψη μας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη μια διαφορετική άποψη από την δική μας.

Καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια χώρα όπου το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Όσο δικαίωμα έχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους για να εκφράζουν τις όποιες απόψεις τους, άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο οποιοσδήποτε φορέας να χρησιμοποιεί τους ίδιους ή άλλους δημόσιους χώρους για να εκφράζει τις δικές του απόψεις. Ακόμα κι όταν είναι αντίθετες με του ΚΚΕ ή άλλων πολιτικών φορέων ή ιδιωτών.

Ως Κοινοτική Ομάδα που εκπροσωπούμε την πλειοψηφία στην Κοινότητα, είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε νομιμοποίηση ή διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε «μαλακές» και «σκληρές». Είμαστε υπέρ της ελευθερίας και της ζωής και οπωσδήποτε κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε λογική  θέλει την νεολαία μας σκλαβωμένη και εξαρτημένη από ουσίες.

Ωστόσο, δεν μπορούμε (και δεν έχουμε το δικαίωμα) να φιμώσουμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη, αν υπάρχει κάποιος στην προκειμένη περίπτωση.

Έχουμε εκλεγεί ως εκπρόσωποι του θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας (όπως και οι συνάδελφοι μας από τις υπόλοιπες παρατάξεις) μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί το αποκορύφωμα της έννοιας της ελεύθερης έκφρασης. Θα έπρεπε λοιπόν να παραιτηθούμε όλοι άμεσα, αν αποφασίζαμε να στερήσουμε αυτό το δικαίωμα από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από έναν πολιτικό φορέα ο οποίος υφίσταται με την βούληση μερίδας του ελληνικού λαού, την οποία και εκφράζει.

Για αυτούς τους λόγους, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρ’ όλο που δυστυχώς δεν μας ξάφνιασε, μας απογοήτευσε. Γιατί μόνο δύο πιθανές εξηγήσεις μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την στάση. Είτε η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιώνει από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, να στερήσει από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ την ελεύθερη έκφραση των απόψεων τους (όποιες κι αν είναι) ή προσπαθεί απλά, με πυροτεχνήματα να δημιουργήσει εντυπώσεις παίζοντας ένα άκομψο επικοινωνιακό παιχνίδι, σε βάρος της νοημοσύνης των συμπολιτών μας.

Ότι από τα δύο και να ισχύει, ευτυχώς για την δημοκρατία μας, ο λαός έχει ακόμα την ελευθερία να εκφράζεται και να θέτει στο περιθώριο εκείνους που τον θεωρούν άβουλο.

 Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
Τα μέλη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

14 σχόλια:

  1. Μην ακούτε κανέναν!!Καλά κάνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι καλά κάνατε. Υπάρχει ελευθερία και κάποιοι όσο και να ζούνε κλειδωμένοι στα στενά του συντηρισμού θα πρέπει να κοιτάνε και τις 2 όψεις ενός νομίσματος. Και βέβαια θα έπρεπε να δώσετε τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους οτι ζούμε σε μια χώρα ελεύθερη.

    Η ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης:

    Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τη διοργάνωση του 7ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ της Αθήνας, στο Πάρκο Ηρώων στο Ταύρο.

    Η Διοίκηση του δήμου πέρασε το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου στο Τοπικό Συμβούλιο, αποκρύπτοντας το περιεχόμενο και το σκοπό.

    Η Λαϊκή Συσπείρωση διαχωρίζει την θέση της από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Μας βρίσκει αντίθετους κάθε προσπάθεια προώθησης του διαχωρισμού των ναρκωτικών, σε σκληρά και «μαλακά», κάθε προσπάθεια υπεράσπισης της νομιμοποίησης των δήθεν «μαλακών» ναρκωτικών. Διαφωνούμε κάθετα με την προβολή της χρήσης της κάνναβης ως «ελεύθερη» επιλογή με σκοπό να σπρώξει τους νέους σε μια διαδικασία διεκδίκησης της δήθεν «επιλογής»τους.

    Από το ίδιο το περιεχόμενο του φεστιβάλ γίνεται φανερό πως πρόκειται για προπαγάνδα προώθησης των ναρκωτικών και της ναρκωκουλτούρας.

    Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Μοσχάτου και του Ταύρου να καταδικάσουν τη διοργάνωση του 7ου Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ, που διοργανώνεται από διάφορους ψευτο-οικολόγους, ΜΚΟ με τη στήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. Στόχο έχουν πρώτα απ’ όλα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

    Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ουσίες για να ζήσουν, έχουν ανάγκη να απολαύσουν την ουσία της ζωής. Στη νεολαία, ιδιαίτερα στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δεν λείπουν τα ναρκωτικά. Λείπουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, λείπουν οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Τους λείπουν δικαιώματα που πρέπει να διεκδικήσουν. Όλα αυτά, τους τα στερεί χρόνια τώρα η πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re paidia min koroideyomaste twra. tekes tha ginei ekei to dihmero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι αυτός όμως ο σκοπός της εκδήλωσης 8,04 αλλα η ευαισθητοποίηση των νέων γύρο σε ένα πολύ σοβαρο ζήτημα της ευρύτατης κατανάλωσης και αλόγιστης χρήσης ναρκωτικών ουσιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά είναι το πιο πετυχημένο Event καλώς ή κακώς τα τελευταία χρόνια. Την προηγούμενη χρονιά έγινε στην παραλία του Μοσχάτου και υπολογίζω ότι πήγαν πάνω από 5000 κόσμος. Δεν είναι τυχαίο. Ο κόσμος ξέρει που ζει και δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Δεν είναι συγκεντρωση πρεζάκιδων. Μην μπερδεύεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης να απαγορεύσουμε και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ γιατί με τις απόψεις περί επανάστασης τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια και η δημόσια τάξη.

    Ακόμα, πρέπει να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις, αν η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με αυτές.

    Κι επειδή είμαστε κατά πλειοψηφία Χριστιανοί Ορθόδοξοι...θάνατος στους άθεους και τους αιρετικούς!

    Τέλος να απαγορέψουμε το νηπιαγωγείο, γιατί εκεί τα παιδάκια μαθαίνουν οτι ο κηνυγός ξεκοίλιασε τον κακό λύκο για να σώσει την κοκκινοσκουφίτσα!!! Σαφής υπαινιγμός για βίαιη επικράτηση του κομμουνισμου!!!

    Δεν ντρεπόμαστε λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία τα έγραψες 9,26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλός ο σαρκασμός, αλλά καλύτερη η αλήθεια. Θα μου πεις 9:26 ότι η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα κι ο καθένας διαλέγει το δικό του. Και θα'χεις και δίκιο. Αλλά τόσα χρόνια μεγαλώσαμε με κοκκινοσκουφίτσες και κακούς λύκους, τόσα χρόνια τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν και λέμε και ευχαριστώ. Ε! Επιτέλους και λίγη αλήθεια βρε αδέλφια. Λίγη πραγματική αλήθεια. Όχι αυτή που θυμόμαστε κάθε φορά που μας βολεύει. Δικαίωμα στην έκφραση έχουν όλοι. Σίγουρα. Αλλά να το θυμόμαστε κι όταν η αλήθεια δε θα μας συμφέρρει... Και η αλήθεια είναι πως το τοπικό συμβούλιο δεν ήξερε τι ψήφιζε. Γιατί από τη μια δεν ήθελε να παραχωρήσει το πάρκο και από την άλλη τώρα - εκ των υστέρων - έρχεται τιμητής της ελέυθερης διακίνησης ιδεών, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την ασχετοσύνη του. Η αλήθεια είναι πως αν είχαν καταλάβει τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης δε θα έδιναν το πάρκο. Αναγκάζονται να βγάζουν ανακοινώσεις που στην πορεία και σε άλλες περιπτώσεις σίγουρα θα ξεχάσουν, γιατί απλά την πάτησαν. Όσο για την εκδήλωση, καλώς να γίνει. Τουλάχιστον κάποιοι θα καθαρίσουν και θα προσέξουν για λίγες ημέρες το πάρκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9.42 με κάποιο "μαγικό τρόπο" φαίνεται να γνωρίζεις τι θα έκαναν κάποιοι άλλοι άνθρωποι αν γνώριζαν κάτι που δεν γνώριζαν, επίσης φαίνεται με τον ίδιο τρόπο να γνωρίζεις και τι θα κάνουν στο μέλλον...

    Μήπως μπορείς να μου πείς 6 νούμερα από το 1 έως το 49...?

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαριτωμένος ο σαρκασμός αλλά καλύτερα τα ανοικτά μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ που αναγνώρισες πως δεν ήξεραν τι έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά αν εσύ κατάλαβες αυτό, ποιός είμαι εγώ να αμφισβητήσω το ταλέντο σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές του Δήμου..
    Την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας το αναφέρουν ως ανέκδοτο?
    Παρασκευή 6 / 5 ως της 5 το πρωί βαράγανε και ενοχλούσαν πάρα πολλά μέτρα μακριά, αλλά όχι τόσα ώστε να ενοχλήσουν τον κύριο Δήμαρχο.
    Το «δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης» το μυρίσαμε αρκετά μακριά τα ντουμάνια από το χασίσι που καπνίζουνε δεν είναι ιδεολογία είναι κακός η καλός παράνομη πράξη που λαμβάνει μέρος σε οργανωμένο χώρο του δήμου και σε αυτό πρέπει να απαντήσουν απ το δήμο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com