Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Κυρίαρχο τo ''θέμα'' των Ρoμά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου την Πέμπτη

Το θέμα των ΡΟΜΑ και της παράνομης καύσης καλωδίων ήρθε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια, με αφορμή τη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Αναφέροντας τις όποιες ενέργειες είχαν γίνει κατά την προηγούμενη δημαρχία, η κα Κοντόε, νομική σύμβουλος του Δήμου, υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις από πλευράς νομικών προσώπων των δικαστηρίων σε ότι αφορά την έκδοση αποφάσεων σχετικά με τις κινητοποιήσεις του Δήμου ενάντια στα σκραπατζίδικα (scraps) που λειτουργούν στην περιοχή του Ταύρου. Από την πλευρά των οικογενειών που λειτουργούν τις «επιχειρήσεις» αυτές, έχουν κατατεθεί έγγραφα στο Δικαστήριο που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τις μοναδικές πηγές εσόδων των οικογενειών, από τις οποίες βγάζουν τα ελάχιστα ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Το θέμα βέβαια έγκειται στο λόγο που εμείς σαν κάτοικοι θα πρέπει να ανεχόμαστε την ύπαρξη αυτών των «εγκαταστάσεων» και να πληρώνουμε το τίμημα με τις δικές μας ζωές αλλά και των παιδιών μας, όπως περιγραμματικά τόνισε ο κ. Μέρκος, Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κατά την χθεσινή του ομιλία. Οι πολίτες έχουν αγανακτήσει εδώ και χρόνια με την κατάσταση αυτή, καθώς είναι υποχρεωμένοι να συμβιώνουν με το «τοξικό νέφος που παράγεται από την καύση καλωδίων, ενώ πολλές είναι οι φορές που το νέφος που δημιουργείται είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού!


«Οι συνέπειες της καύσης καλωδίων είναι βαρύτατες για τον ανθρώπινο οργανισμό» είχε δηλώσει στον «Ρεπόρτερ του Ταύρου» πριν από χρόνια ο κ. Κατσαρός Νίκος, Δ/ντής Ερευνών του «Δημόκριτου». Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «το τοξικό νέφος, που εκπέμπεται κατά την καύση των καλωδίων, προσβάλλει καίρια το αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ παράλληλα ‘‘ενοχοποιείται’’ για δημιουργία καρκίνου του αναπνευστικού και όχι μόνο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συμβάλλουν σε τερατογενέσεις, καθώς ο οργανισμός είναι δύσκολο να καθαρίσει από μόνος του, κι αυτό διότι η επίδραση των ουσιών αυτών είναι συσωρευτική και μένουν στο ανθρώπινο σώμα για τουλάχιστον είκοσι χρόνια». Το συμπέρασμα είναι ένα: η παρατεταμένη εισπνοή αυτού του «τοξικού νέφους» για το οποίο γίνεται λόγος δεν μπορεί παρά να αυξάνει ολοένα και περισσότερο τον κίνδυνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η νέα Δημοτική αρχή, βλέποντας ότι πλέον επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, αποφάσισε την σύσταση επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καύσης των καλωδίων, η οποία θα αποτελείται από τους: κ. Χαρμπάτση, κ. Κρεμμύδα, κ. Δαμηλάκο, κα Βαλαβάνη, κ. Σούτο, κ. Σωπάκη, κ. Χρονόπουλο, κ. Βιβλιοδέτη, κα Καραβία, κα Τσέλιου, την Επιτροπή Κατοίκων του Ταύρου και την κα Αλιφιεράκη, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κατοίκων, ενώ τόνισε πως είναι στην διάθεσή τους όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος.
Mytavros

5 σχόλια:

 1. OTAN ΔEN ΘEΛEIS NA ΛYSEIS ENA ΘEMA ΦTIAXNEIS MIA EΠITΡOΠH!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντα θα έχετε και λίγη χολή.Εσείς δεν συμορφώνεσται με τίποτα.Τουλάχιστον λίγο ντροπή.Άστε πρώτα να δούμε βρε παιδιά και μετά κρίνουμε.Ας είμαστε καλοπροαίρετοι,για το καλό μας. ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κα Κοντοέ - Παπαθωμά, η δικηγόρος του πρ. δήμου Ταύρου είναι η σύζυγος του κ. Αθαν. Παπαθωμά προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του ίδιου δήμου.
  Με την ανοχή του πρ. δημάρχου το ζευγάρι αυτό διαχειρίστηκε όλες τις υποθέσεις.
  Δεν ξέρω αν υπήρχε νομικό ασυμβίβαστο, αλλά πρόβλημα για την ακεραιότητα της διοίκησης σίγουρα υπήρχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αλήθεια,κάτοικε παλαιού τέρματος,εσύ δεν ντρέπεσαι που τέσσερα χρόνια καθόσουν στο καναπέ σου όταν ο ταύρος γέμιζε και γεμίζει με καρκίνο;;αυλοκόλακα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 8.36, μάλλον εσύ πρέπει να ντρέπεσαι!
  Γιατί μάλλον δεν σε ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα. Πιθανόν εύχεσαι και να μην λυθεί, για να ξανάρθεις εδώ και να γράψεις οτι μας τα έλεγες!!!
  Το θέμα είναι οτι υπάρχει μια νέα δημοτική αρχή, έχουν γίνει και γίνονται ενέργειες και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια όπως στο παρελθόν και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα.
  Κάτι γίνεται όμως!
  Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com