Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μοσχατιώτης συμμετέχει στο διεθνές μουσικό group ΒΑΤΑLA

Όπως γνωρίζετε όσοι μας παρακολουθείτε, το Μοσχάτο Ταύρος Life αγκαλιάζει όλες τις προσπάθειες των νέων του Μοσχάτου και του Ταύρου. Μια εναλλακτική πρόταση η σημερινή με επίκεντρο, την συμμετοχή ενός Δημότη μας του Δημήτρη Κομματά στο γνωστό πλέον group BATALA.
Λίγα λόγια για group:

Οι BATALA είναι ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae.
Η μουσική τουs γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.

Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε  συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια δημιουργούν μια αξέχαστη οπτικoακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν.

Ιδρυτής του group είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum,  Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batala το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του Παρισιού. Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λ.π.

Το 2010 δημιουργήθηκε ένα νέο group BATALA στην Αθήνα, μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα. Σήμερα οι Batala αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 24 μπάντες σε 14 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahiaστο ευρύτερο κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

9 σχόλια:

  1. Διορθώστε τον τίτλο ρε παιδιά...
    Πονάνε τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην είσαι και τόσο υπερβολικός ρε φίλε. σίγα. ορθογράφε. Δεν διάβασες το θέμα λόγω τίτλου δηλαδή; Κακίες,ζήλιες κτλ. Αχ ρε μοσχάτο Ταύρος έχεις αναστατώσει κόσμο..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση αλλά έγινε εκ παραδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΝΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το group αυτό γυρίζει και στις πλατείες της Αθήνας. Νομίζω οτι τους έχω δει. Ειναι κάτι διαφορετικό. Γιατι δεν τους φωνάζουνε και στο Καρναβάλι. Εσεις που έχετε τις επάφες ενημερώστε για την πρόταση τον Δήμο. Ειναι καλή ιδέα πιστεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έχουν σκεφτεί κι άλλοι, νέοι άνθρωποι, οπότε περίμενε!!!!!! Γειά σου Κομματά στέρι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας νέος επιστήμονας από τον Ταύρο, ο Στράτος Κρυσταλλίδης μαζί με ένα γκρουπ υπό τον Βασίλη Βασιλάτο και όνομα "Ιστορίες για κρουστά" σε συνεργασία με την Ομάδα Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) ανέβηκαν τα σκαλιά του Μεγάρου μουσικής Αθηνών την περασμένη Παρασκευή 21/1/2011 και στην αίθουσα Banquet έδωσαν μια καταπληκτική "διαδραστική" συναυλία με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά και σήμα κατατεθέν έναν underground, σύγχρονο ήχο που φιλτράρει στοιχεία παρμένα από την ελληνική και την βαλκανική παράδοση όπως και τον ευρύτερο χώρο της ethnic μουσικής.
    Με το γκρουπ αυτό συνεργάζονται δυο ακόμα αχτύπητα Ταυριωτάκια ο Δημήτρης Κούστας, ακορντεόν και ο Μιχάλης Παούρης, μπουζούκι.

    http://www.artandlife.gr/2-basilis_basilatos_istories_gia_kroysta

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο μικρός είναι καταπληκτικος!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ταύρος έχει πολλά διαμάντια, αλλά δυστυχώς διοικήθηκε από άσχετους, αδιάφορους και καιροσκόπους, που τα πολιτιστικά τα μπέρδεψαν με οικογενειακές μπίζνες.
    Η νέα διοίκηση μπορεί να αναζητήσει όλα τα ταλέντα του δήμου και να μας δώσει την δυνατότητα να τα γνωρίσουμε και να τα καμαρώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com