Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Μετά και το θέμα που βγάλαμε για το τι σκέφτεται ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για το Καρναβάλι του Δήμου μας αλλά και τις αρμοδιότητες που σκέφτεται να αναθέσει στο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού. Έχουνε προκύψει κάποια ερωτήματα από αναγνώστες μας σχετικά με την συμμετοχή των παιδιών μας στο παιχνίδι.

Η Επιτροπή από το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού απαντάει στα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος για να μην υπάρχουν σκιές απέναντι στην αξιοπιστία του συγκεκριμένου θεσμού.

Σας παραθέτουμε από κάτω το σχόλιο του αναγνώστη μας
Και αμέσως μετά έπεται η απάντηση της επιτροπής του χαμένου Θησαυρού

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:Προβληματισμοί του κάθε δημότη (φορολογούμενου) σχετικά με τέτοιου τύπου δραστηριότητες:

- Με πια κριτήρια επιλέχτηκαν από τη δημοτική αρχή οι διοργανωτές αυτής της δημοτικής δραστηριότητας? Είναι δημοτικοί υπάλληλοι? Προσκείμενοι στις δημοτικές αρχές? Τυχαίοι? Εθελοντές? Αν όντως υπήρχαν κριτήρια, γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε ένας διαγωνισμός, καθώς και ο λόγος που επιλέχτηκαν αυτοί που επιλέχτηκαν?

- Αυτή τη φερόμενη δημοτική δραστηριότητα την χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου ο δήμος? Αν ναι, γιατί υπάρχει συνδρομή στα μέλη? Τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη των χρημάτων? Ποιο νομικό πρόσωπο εισπράττει και διαχειρίζεται τις συνδρομές?

- Πως επιλέγονται οι χορηγοί και από ποιον? Τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για τις χορηγίες? Μπορεί να διαφημίζει κάποιος την επαγγελματική του δραστηριότητα ευκολότερα όντας μέλος της διοργανώτριας αρχής? Συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση?

- Η δραστηριότητα αυτή αξιολογείται (ή και εδώ μετράνε μόνο τα νούμερα) σε σχέση με το αποτέλεσμα και τους πόρους που δαπανήθηκαν? Δηλαδή, υπάρχει κάποιος ο οποίος αξιολογεί το πρόγραμμα της δραστηριότητας πριν αυτό εφαρμοστεί ή απλά κάνει ο καθένας ότι θέλει, όποτε θέλει, χωρίς πρόγραμμα αλλά υπάρχει μόνο ένα γενικότερο πλαίσιο καρναβαλιού το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η δραστηριότητα? Αν υπάρχει αξιολογητής εκτός της δημοτικής αρχής, ποιος είναι? Ή είναι αρκετό, απλά να πραγματοποιηθεί με όποια μορφή και αποτέλεσμα?

- Οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες πληρούν τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων? Ή η υπεύθυνη δήλωση θα είναι το άλλοθι για κάθε πιθανό ατύχημα ή επιπλοκή?

Άντε, καλά καρναβάλια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ( Πατήστε εδώ)


Διαβάστε τα σχόλια που έχουν γίνει σχετικά για το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού

17 σχόλια:

  1. Ωραία απάντηση. Πιστεύω βάζει τα πράγματα στην Θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε παιδιά... Μπράβο που απαντήσατε κάτι που θα έπερεπε να απαντήσει ο Δήμος και όχι να μπαίνετε σε τέτοια θεση εσεις.
    Οτι κάποιος είναι (και εγώ μέσα σε αυτούς)αντίθετος με τα καρναβάλια, δεν σημαίνει πως είναι αντίθετος και με εσας που από ότι ξέρω, βοήθεια δεν έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΣΜΟ. ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΛΥΘΗΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eixate kai exete tin apoliti stiriksi mou !
    tha ertho na gnoristoume apo konta -eponima !

    enas tavriotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή απάντηση και μπράβο που μπήκατε στη διαδικασία να απαντήσετε. Εγώ απλά να κάνω κάποιες ερωτήσεις που μου γεννηθηκαν, καθώς διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο; Σαφώς καλά έκανε ο αναγνώστης και ενημερώθηκε για τη διαδικασία του συγκεκριμένου θεσμού, αλλά γιατί μόνο με αυτό και τώρα? Μην προσπαθούμε να απαξιώσουμε τα πάντα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται εθελοντικά και θέλουν να δίνουν χαρά στα παιδιά μας. Τέλος, ας αναρωτηθούμε μήπως καταναλώνουμε τη φαιά ουσία μας άστοχα, ενώ θα έπρεπε να στρέψουμε τους προβολείς μας σε άλλα θέματα που καίνε το δήμο μας: την κατάσταση στα σχολεία, τα θέματα που αφορούν τον ταύρο (καύση καλωδίων, παραμελημένοι χώροι όπως πάρκα για να παίζουν τα παιδιά), το οτί έχουμε 2011 και ακόμα πλημμυρίζουμε και άλλα πολλά ακόμη. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας απάντησει υπεύθυνα, όπως μας απάντησε η επιτροπή του Κυνηγιού??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι μητερα 2 παιδιων.Τα παιδια συμμετεχουν στο κυνηγι, τα τελευταια 10 χρονια.Ολο το χρονο, περιμενουν αυτες τις δυο εβδομαδες του χαμενου θησαυρου.Θελω να σας εξομολογηθω οτι μαζι με αυτα,αδημονουμε και οι μεγαλοι.Το σπιτι μας, γεμιζει απο κεφι και ενεργεια.Ψαχνουμε ολοι μαζι να βρουμε τις απαντησεις των γριφων,τα τηλεφωνα παιρνουν φωτια,εγκυκλοπαιδειες ανοιγουν,ερχομαστε σε επαφη με αλλους γονεις για ανταλλαγη πληροφοριων,οι ντουλαπες αδειαζουν, για να βρεθουν απιθανα πραγματα που πρεπει να πανε στην επιτροπη.Απο το απογευμα οι μαμαδες ψηνουμε κεικ τυροπιτακια και διαφορα αλλα κερασματα για τα παιδια.Ερχομαστε κοντα με αλλους γονεις.Ξερετε αυτο μου θυμιζει τις αποκριες της δεκαετιας του 60 που ημουν παιδι.Τι λετε δεν αξιζει?Και αυτο το χρωσταμε στο κυνηγι του χαμενου θησαυρου.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω θα σταθω στο ερωτημα του φιλου σχολιαστη. [Με ποια κριτηρια επιλεχτηκαν]? Απαντω:- Δεν ειναι δημοτικοι υπαλληλοι,δεν ειναι τυχαιοι,αν ηταν προσκειμενοι δηλαδη κατευθυνομενοι, τωρα θα ηταν καποιοι απο αυτους δημοτικοι υπαλληλοι,[εχουν πολλα προσοντα πιστεψτε με].Δεν δημοσιοποιηθηκε διαγωνισμος γιατι επρεπε να ορισουν και αμοιβες.Τα χρηματα, ηταν για κατι Βενετσιανους και καποιους ξεπεσμενους που τους οριζαν επιτροπη και εδιναν τα βραβεια.Εκμεταλευτηκε κυριως ο Παπαδοπουλος τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ των παιδιων και εκανε νουμερα στην τηλεοραση.Ετρεχαν καθε χρονο με την ψυχη στο στομα, παρακαλωντας για ενα χωρο που θα στεγαζε τα γραφεια τους.Κρυωσαν, πολλες φορες δεν ειχαν θερμανση,κουβαλησαν στη πλατη πραγματα για τα γραφεια ,πληρωσαν πολλα απο την τσεπη τους και τωρα τα ακουν και απο 'πανω.Τελικα σημερα η προσφορα και ο εθελοντισμος ειναι για καποιους υποπτα.Θα με ρωτησετε τωρα που τα ξερω ολα αυτα?Ειμαι ενας απο τους ανθρωπους που οταν χρειαστηκε να μεταφερουν τα παιδια τα δεματα με τη βοηθεια στα ιδρυματα,τα πηγα εγω,γιατι δεν τα μετεφερε κανεις .Εκεινες τις στιγμες η τηλεοραση δεν τις γραφει και δεν κανει νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμμετέχω στο ΚΧΘ αρκετά χρόνια τώρα. Είμαι από αυτούς που ακόμα γουστάρουν όλο το "πανηγύρι" όπως αποκαλείται. Το Μοσχάτο έχει διχαστεί χρόνια! Ή θέλεις το καρναβάλι ή δεν αντέχεις ακόμα και τη λέξη; "Με τα ηχεία του, μας παίρνουν τα αυτιά... Με τους πλανόδιους που δεν μπορουμε να παρκάρουμε... Με τις βραζιλιάνες πια! Με την τέντα τους..." Και πόσα άλλα μπορώ να βρω!

    ΑΛΛΟ καρναβάλι ΑΛΛΟ κυνήγι!!!!!! Καταλάβετέ το! Ναι, το κχθ ανήκει στο δήμο αλλά δεν έχει κιόλας καμία απολύτως σχέση. Η μόνη σχέση είναι ο χώρος που τους δίνεται.

    Όπως και να έχει, το κχθ είναι το καλύτερο, όσο κι αν κράζουν μερικοί κολλημένοι. Δεν μας νοιάζει τι κάνει ο δήμος. Μας νοιάζει που τα παιδιά εθελοντικά φτύνουν αίμα για να διασκεδάσουμε εμείς οι τελείως άγνωστοι τους. Και τα καταφέρνουν.

    Κυνήγι σ'αγαπάμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα παιδια μου εχουν κρεμασμενες στον τοιχο του δωματιου τους, ολες τις καρτες συμμετοχης και ολες τις σφυριχτρες του χαμενου θησαυρου.Το περιμενουν με λαχταρα.Δεν ακουσα ποτε παραπονο απο τα παιδια μου η τα υπολοιπα μελη των πληρωματων,για την επιτροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο,
    Το συμπέρασμα που προκύπτει από το κείμενο των συμμετεχόντων της διοργανώτριας αρχής του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού, βάσει της δικής μας αντίληψης, είναι ότι ναι μεν είναι δημοτική δραστηριότητα εφόσον είναι επιθυμία της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί και η δημοτική αρχή υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εν μέρει (για παράδειγμα προσφέρει χώρο για τη στέγαση της δραστηριότητας), αλλά δεν έχει την απόλυτη ή έστω την απαιτούμενη υποστήριξη εκ μέρους του δήμου, είτε σε οικονομικό, είτε σε οργανωτικό επίπεδο.
    Συμπεραίνουμε, επίσης, ότι ο δήμος καρπώνεται το όποιο θετικό αποτέλεσμα προκύπτει από αυτή τη δραστηριότητα με σκοπό τη προβολή του (επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή μας για τη βαρύτητα των νούμερων, παρ’ όλο που εφέτος ελπίζαμε ότι κάποια πράγματα θα μεταβληθούν, λόγω των ανακατατάξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι αρκετοί γνωρίζουν ότι παλαιότερα χρόνια τέτοιοι προβληματισμοί έμεναν αναπάντητοι για τους λόγους που ορθά θίξατε), χωρίς να ενδιαφέρεται για την ποιότητα ή την ποιοτική αναβάθμιση ενός δημοτικού προϊόντος – θεσμού αρκετών ετών (γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα όταν η πλειονότητα των συμμετεχόντων είναι μικρά παιδιά του δήμου μας), χωρίς ουσιαστικά να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ανάλογα του οφέλους που αποκομίζει από την εθελοντική δράση, η οποία δεν περιέχει πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα πλην της διασκέδασης των δημοτών, σύμφωνα με τα γραφόμενα των εθελοντών οι οποίοι συγκροτούν τη διοργανώτρια αρχή της δραστηριότητας.
    Εμείς ελπίζαμε να απαντήσει στους προβληματισμούς μας κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ από τη δημοτική αρχή και όχι να γίνουμε μάρτυρες του τετριμμένου, δηλαδή να διαβάσουμε ένα κείμενο βασισμένο στις απόψεις των εθελοντών οι οποίοι διοργανώνουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ρόλο του «εθελοντή - εκπρόσωπου» των αρμόδιων, ενώ παράλληλα διαχωρίζουν τη θέση τους από τη δημοτική αρχή. Άλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός μας εξ’ αρχής και όχι να φέρουμε σε δύσκολη θέση κάποιον από τους εθελοντές της δραστηριότητας.
    Εφόσον δεν δύναται κάποιος υπεύθυνος και αρμόδιος για τη δραστηριότητα να απαντήσει και καθώς οι διοργανωτές της δράσης αυτής αναλαμβάνουν το ρόλο του αρμόδιου υποδεικνύοντάς μας μέχρι και τη διαβάθμιση η οποία υφίσταται, στην οποία το πρώτο επίπεδο είναι οι ίδιοι και εν συνεχεία το δημοτικό συμβούλιο κτλ. εμείς δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι διαφορετικό από το να τους ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια τους να απαντήσουν στους προβληματισμούς μας και να συνεχίσουμε να προβληματιζόμαστε.
    Τέλος, όσον αφορά στην ανωνυμία (συνηθίζουμε να μην υπογράφουμε τα κείμενά μας, όταν και όπου αποφασίζουμε να τα αναρτήσουμε) την οποία θίξατε καθώς και την ανάγκη σας να προσωποποιήσετε τον απλό προβληματισμένο δημότη (προσπαθώντας να μετατοπίσετε τον πιθανό κοινό προβληματισμό από το συλλογικό επίπεδο στο ατομικό, κατά την άποψή μας), θα σας παραπέμψουμε σε απόσπασμα γνωστής ατάκας, γνωστής ταινίας σε ελεύθερη μετάφραση: “ Πίσω από τη μάσκα υπάρχει μία ιδέα. Οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες”.

    Υ.Γ.1 Το παρόν εξαντλεί τον ανοιχτό διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα εκ μέρους μας, διότι εμείς είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τον προβληματισμό από την προπαγάνδα. Για περεταίρω επικοινωνία με την ομάδα μας: pentedelta@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωτα, εισαι ενας ανωνυμος πολιτης και τωρα εισαστε ομαδα.Οι ομαδες μεσα απο την επωνυμια τους, αποκτουν αναγνωρισιμοτητα.Εγω δεν εχω δει την ταινια που αναφερεις,αλλα πιστευω οτι οι ιδεες ειναι ανοιχτες σε ολους και δεν κρυβονται κατω απο μασκες. Και βεβαια ξεχωριζετε την προπαγανδα.Τα παιδια της επιτροπης (κατα την αποψη μου)εγραψαν ενα κειμενο για να μαθουμε τι ακριβως κανουν,και εσυ 'η εσεις, τους απαντησατε με πολιτικο Μανιφεστο.Ποιος μιλαει για προπαγανδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oti tou fanei tou lolostefani... eisai kakoi8is re file, oti na'nai.
    1)prin isoun ENAS dimotis tora eiste omada?
    2)Eleges pos 8es apantisi apo tin epitropi, alla telika tora 8es apo ton dimo?
    3)anonumia omadas pou diekdikei apantiseis, pou akoustike?

    "εμείς είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τον προβληματισμό από την προπαγάνδα" axaxaxaxaxaxaxaxaxa... oxi, oxi allo!!!! idies plastikes ekfraseis. eleos pia, koutoxorto masame?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. piso apo ti maska krivontai kapoioi pou exoun sumferonta h' fovountai mipos xasoun kamia thesi, kamia doulitsa, kuros... Otan apofasiseis/ete tin tautotita sou/sas kai den merdevesai/ste gia to poios/ti kai giati eisai/eiste etsi, ta ksanaleme....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1)se ena keimeno 30 seiron ,anonimi omada, exete valei 5 teleies !!!!
    2)prospathiste na diaxorisete ti thesi tou ethelonti apo to dimo ..
    an den ipirxan aftoi oi anthropoi , apla o thesmos den tha ipirxe ...kai opos vlepete einai poli simantiko gia tous polites (megalous i paidia)
    vrite allo meso na metaferete tis apopseis sas kai ef oson einai kai politika topothetimenes , kalo tha itan na ipografonte !gia na kseroume poion na min psifisoume tis epomenes ekloges !
    gke-gke????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mallon file mou , h kalytera filoi mou, giati ksafnika auksaneste kai plithinesthe ( kati san ta mikrovia ena pragma) tha prepei na gremiseis ligo auto to plastiko politiko prosopeio kai na xareis ligo thn zwh ..H anerastia den einai kalo pragma.
    To na xarizeis to gelio aploxera kai malista eis varos kanenos, einai spanio stis meres mas kai den prepei na valete apo kanena.To kinigi aksizei polla mpravo.
    Gia auto mathe kalytero simadi kai na stoxeveis ta pyra sou ekei pou prepei. Mhn spatalas adika ton toso plousio kai kommatiko soy logo se ethelontes pou anti gia maskes kratane sfirixtres ..

    Palios paikths tou kynigiou , epi polla synapta eth...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να βάζετε και καμμία τελεία αγαπητοί, γιατί μου βγήκαν τα μάτια να την διαβάσω αυτή την κακή απομίμηση μανιφέστου.

    Και κάτι ακόμα, προπαγάνδα κάνει εκείνος που ξεκινάει ένα θέμα, όχι αυτοί που του απαντούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com