Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ από την Τετάρτη 19/1.Δείτε αναλυτικά

Συμμετέχουν εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι

Τις στάσεις εργασίας συνεχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ξεκινούν απεργίες οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι. Πρόταση για παν-ιατρική απεργία έχει αποφασίσει και προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Έτσι, σήμερα δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Κανονικά θα κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι και σε ΟΣΕ και Προαστιακό σήμερα και αύριο .

Συγκεκριμένα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Επίσης, καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Το επιβατικό κοινό καλείται να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Ακόμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, εξήγγειλε για σήμερα 24ωρη απεργία, κατηγορώντας το υπουργείο Υποδομών ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Εν τούτοις, το Πρωτοδικείο Αθηνών το απόγευμα έκκρινε παράνομη την απεργία, οπότε σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα έως την Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους, αλλά και για το ωράριο λειτουργία του φαρμακείου.

Τα φαρμακεία κατεβάζουν ρολά το ερχόμενο τριήμερο (εξαιρούνται τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα), ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν το τριήμερο 26 έως 28 Ιανουαρίου.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν και οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα από σήμερα έως την Παρασκευή, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές».

Σήμερα, θα ξεκαθαρίσει η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Πρόταση για παν-ιατρική απεργία έχει αποφασίσει και προτείνει για την Πέμπτη στους συλλόγους- μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com