Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Ahylo lab σε συνεργασία με Supermanoeuvre και Kokkugia

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ahylo lab διοργανώνει το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes 2010, καθώς και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα, μέρος των οποίων θα φιλοξενηθεί (studio meetings όπως σεμινάριο και workshop) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Το εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, από τις 19 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου 2010 στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έχει αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για μια συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων και designers, φοιτητών και επαγγελματιών, με στόχο τη διερεύνηση σε βάθος της μεθοδολογίας της αλγοριθμικής σύνθεσης και των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης παραγωγής. Η μηχανοποιημένη φύση του σεμιναρίου, τόσο σε μαθηματικό/διαγραμματικό επίπεδο, όσο και στην υλοποίηση των έργων, ενέπνευσε το όνομα apomechanes.
Το ελληνικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής apomechanes λειτουργεί σε παράλληλο επίπεδο με άλλα εργαστήρια αρχιτεκτονικής που διοργανώνονται διεθνώς, τοποθετώντας την Αθήνα στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού διαλόγου για τα νέα μέσα σχεδιασμού και παραγωγής. Παράλληλα, στοχεύει στην παγίωση του ως ένα ετήσιο γεγονός αρχιτεκτονικής έρευνας, ορίζοντας την δική του ταυτότητα στο διεθνές αρχιτεκτονικό διάλογο.

Από Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 έως Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Ώρα: 09:00 - 21:00


Αίθουσα: Black Box

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com