Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αποχωρούν τα Aldi από την Ελλάδα, Αναπόφευκτα και από τον ΤΑΥΡΟ


Μετά τα «Ατλάντικ», και η γερμανική αλυσίδα καταστημάτων Aldi υπέβαλε αίτηση ένταξής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία Αldi λειτουργεί στην Ελλάδα με 38 καταστήματα, ένα απ'τα οποία βρίσκεται στον Ταύρο Πειραιώς 222 και Κυδωνίων. Στα καταστήματα Aldi  απασχολούνται περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί σε σταδιακό κλείσιμο των 38 καταστημάτων του ανά την Ελλάδα, κίνηση για την οποία «ήδη διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερομένους για την εξαγορά και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων».
«Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sued θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, με συνολικά 4.200 καταστήματα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης του ομίλου.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, όσον αφορά στο τι εννοεί με τον όρο «συνέχιση δραστηριοτήτων» ή για το τι θα απογίνουν οι περισσότεροι από 700 εργαζομένοι του ομίλου επί ελληνικού εδάφους.
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος του 2010. Υπενθυμίζεται ότι το 2008, η ALDI είχε ανακοινώσει συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική αγορά, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, εντός της οποίας στόχος ήταν να λειτουργήσουν 400 καταστήματα ανά τη χώρα.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη, προβλεπόταν να δημιουργηθούν 80-100 καταστήματα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν και η δημιουργία πέντε κέντρων logistics (σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα και Κρήτη), τα οποία θα τροφοδοτούσαν τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η εταιρεία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό της επίσης γερμανικής Lidl. Η ηγεσία του ομίλου βρίσκεται στη Ελλάδα εδώ και τρεις ημέρες, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε χθες τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
Η διοίκηση του μητρικού ομίλου της Aldi έκρινε ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι μη συμφέρουσα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας φέρεται να έχει δηλώσει ότι η παρουσία και η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα δεν είναι πλέον βιώσιμη.

πηγή: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com