Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

«Πράσινο» στους δήμους για πρόσληψη συμβασιούχων

Το «πράσινο φως» στους δήμους να προσλάβουν συμβασιούχους και εποχικό προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας και στους παιδικούς σταθμούς δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, αίρεται η απαγόρευση της πρόσληψης εργαζομένων ορισμένου χρόνου στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα, κάτι που είχε επιβληθεί κατά την περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Ετσι τώρα οι δήμοι μπορούν να προωθήσουν αμέσως τις διαδικασίες πρόσληψης, όπου συντρέχει περίπτωση λήξης υφιστάμενων συμβάσεων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, με αιχμή του δόρατος την καθαριότητα.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις εκκρεμείς διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, εφόσον έχουν έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή λύνει τα χέρια σε αρκετούς ΟΤΑ που αντιμετώπιζαν ανάλογο πρόβλημα, όπως είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει πλέον τη δυνατότητα να προσλάβει άτομα στην καθαριότητα και στους παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com