Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Praktiker μετά τις απολύσεις στον Ταύρο

Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα της «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Εκτακτη γενική συνέλευση αύριο, στις 11 π.μ., των εργαζομένων στα καταστήματα της πολυεθνικής

«Ψηλά το κεφάλι. Δείξτε εμπιστοσύνη στη δύναμή σας, για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Απειλούν γιατί γνωρίζουν ότι όταν θελήσουμε μπορούμε να τους σταματήσουμε. Εχουμε τη δύναμη. Να την αξιοποιήσουμε. Δεν είστε μόνοι σας. Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στους εργαζόμενους στην πολυεθνική επιχείρηση «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» εκφράζοντας ταυτόχρονα την ενεργητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία της «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ». Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» της Αθήνας προχωρούν σε έκτακτη γενική συνέλευση αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια βδομάδα η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενη μετά από 14 χρόνια, μάνα με τρία παιδιά και λίγες μέρες μετά σε νέα εκδικητική απόλυση ακόμα ενός εργαζόμενου στο κατάστημα του Ταύρου. Συνολικά, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 85 σε όλα τα καταστήματα της «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ». Από την πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Ταύρου αλλά και από άλλα καταστήματα της Αθήνας συσπειρωμένοι στο ταξικό κλαδικό τους σωματείο αντέδρασαν αγωνιστικά ενάντια στις απολύσεις με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις έξω από το κατάστημα της επιχείρησης.


Διαβάστε όλα τα άρθρα μας για τις απολύσεις και τις αντιδράσεις στο Κατάστημα του Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com