Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα - 21 Νοεμβρίου από Τον Ελλήνικο Κόσμο στο Ταύρο

«Βεντεμάροι», «Κουδαραίοι», «Κιουπρουλήδες»: Οι λαϊκοί μαστόροι και οι δημιουργίες τους

Κτήρια, γέφυρες, μύλοι, βρύσες, κεραμικά... όλα φτιαγμένα με μεράκι. Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας «σινάφι»! Ας ακολουθήσουμε τον πρωτομάστορα, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της τέχνης του!

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τους λαϊκούς μαστόρους διάφορων περιοχών της Ελλάδας και να εκτιμήσουν τις δημιουργίες τους. Το σύνολο της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής φτιάχτηκε από τους λαϊκούς, ανώνυμους μαστόρους που ήταν οργανωμένοι σε ομάδες και ταξίδευαν από περιοχή σε περιοχή, κατασκευάζοντας κτήρια, γεφύρια, βρύσες, μύλους κι ό,τι άλλο χρειαζόταν ένας παραδοσιακός οικισμός.

Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να αναπλάσουν με τη φαντασία τους τον τρόπο ζωής των λαϊκών μαστόρων, να συνδέσουν τα παραδοσιακά κτίσματα τα οποία βλέπουμε ακόμα και σήμερα με τους θεσμούς, την εποχή και τους ανθρώπους που τα κατασκεύασαν και να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν τους ανθρώπους να σχηματίσουν ομάδες-«σινάφια» και να ταξιδέψουν για βιοποριστικούς λόγους.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 2122540600 (κωδικός 0608) ή στο 212 254 0608..

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.


Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», www.hellenic-cosmos.gr, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

πηγή: Hellenic Cosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com