Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Email Αναγνώστη Για το Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

Καλησπέρα,

Είμαι Κάτοικος του Ν. Φαλήρου και παραβρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο.

Έχω διαβάσει και έχω μάθει πολλά για αυτό το έργο. Δεν θα μείνω όμως σε αυτά. Ο δήμος του Μοσχάτου μετά από τόσα χρόνια δημιουργεί ένα τόσο μεγάλο έργο και ο κόσμος δεν ήρθε να το δει.

Ήμασταν 100 άνθρωποι , οι 50 μοίραζαν φυλλάδια προεκλογικά και οι 40 άνηκαν σε κάποια παράταξη. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα τόσοι απαξίωση από ένα κόσμο που όσο εμείς γνωρίζουμε σαν γείτονες, έχει ιστορία στο χώρο του πολιτισμού.

Χωρίς να επεκταθώ με λίγα λόγια κατάλαβα ότι η βιασύνη των εγκαινίων έγινε για άλλους σκοπούς. Καθόμουν κοντά σε κάποια νέα παιδιά και άκουγα να λένε (πάντα διακριτικός), ότι την ίδια μέρα το πρωί βάφανε κάποιες λογικά ατέλειες του κτηρίου και κολλούσαν τα τελευταία πλακάκια.

Κοντά στα παιδιά ήταν κάποιοι κύριοι που άκουγαν και αυτοί την συζήτηση και συμφωνούσαν για το συγκεκριμένο γεγονός.

Δεν έδωσα και πολύ σημασία και μπήκα να δω από κοντά το καινούριο κτήριο. Άκουσα τον Δήμαρχο του Μοσχάτου να μας λέει ότι έπρεπε να παραδώσουμε το έργο μέχρι το τέλος του 10 γιατί αλλιώς θα έπρεπε να επιστρέψει ο Δήμος το κονδύλι που είχε πάρει από την Ευρώπη για την χρηματοδότηση του.

Τότε αναρωτήθηκα γιατί τόσο βιασύνη αφού μπροστά τους έχουν ακόμα 2 μήνες. Δεν μπορούσαν να περιμένουνε λίγο να στεγνώσουν οι πλάκες…!

Στο λίγο διάστημα που έμεινα , κατάλαβα ότι το κλίμα ήταν προεκλογικό. Η Τεράστια ταμπέλα μπροστά στην είσοδο του κτηρίου με μεγάλα γράμματα Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου επί της Δημαρχίας Ταξιάρχη Παπαντώνη σαν να έβαλε τα λεφτά αυτός και οι κοντινοί του συνεργάτες (που είναι και υποψήφιοι να καυχιούνται σαν να το χτίσανε οι ίδιοι) σήμανε τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Κάποιοι σε πηγαδάκια ψιθύριζαν προσέξτε μην λερωθείτε στους τοίχους γιατί η μανία του Δημάρχου να κόψει την κορδέλα μπορεί και να μας έφερνε εδώ και με τα μπάζα.

Σε γενικές γραμμές για να μιλήσω και λίγο για το κτήριο ήταν καλό αλλά μικρό. Υπάρχει ένα μικρό θεατράκι που όντως χρειαζότανε αλλά χωράει το πολύ 3 τάξεις Δημοτικού.

Ένα μικρό θεωρείο και 2 μεγάλες αίθουσες. 5 χρόνια δουλειάς για 3 αίθουσες εκδηλώσεων. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο. Πάντως η ξενάγηση στον χώρο αυτό μας έδειξε.

Από το τίποτα καλό είναι και αυτό. Τέλος πάντων χαρείτε το και πιστεύουμε να το χαιρόμαστε και εμείς.

Ο νέος Δήμαρχος Του Μοσχάτου Ταύρου να το εκμεταλλευτεί έτσι ώστε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα να υπάρχει κάποια δραστηριότητα ώστε να τραβάει το ενδιαφέρον των πολιτών όχι μόνο του Μοσχάτου. Καλή αρχή και καλές εκλογές….

Αναγνώστης

6 σχόλια:

  1. NoMiZw PwS ExEiS DiKio. H KaLyTeRi AtAkA

    ''Η Τεράστια ταμπέλα μπροστά στην είσοδο του κτηρίου με μεγάλα γράμματα Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου επί της Δημαρχίας Ταξιάρχη Παπαντώνη σαν να έβαλε τα λεφτά αυτός και οι κοντινοί του συνεργάτες (που είναι και υποψήφιοι να καυχιούνται σαν να το χτίσανε οι ίδιοι)''

    kalo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. falirioti den mas ga..as. Koita to dimo sou kai ase to taxiarxi kata meros.makari kai esy na eixes enan tetoio dimarxo. proeklogiki periodos einai kai vevaia tha etrexe na kopsei thn kordela.giati oxi.aytos palepse toso kairo gia thn anegersi toy kthrioy kai tha kopsi tin kordela o spanakis h o efthimiou??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά ρε 433 που πάλεψε.εχουνε φάει τον άμπακο και μου λες τώρα οτι πάλεψε κιόλας.έξω το κτήριο θυμίζει ασφαλιστική εταιρία και όχι πολιτιστικο κέντρο πάντως.Μέσα δεν το έχω δει αλλά με αυτά που έχουμε ακούσει και έχουν γραφτεί δεν ξέρω αν τα λεφτά του τα αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file apo ton faliro epeidh den ksereis mi milas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να ξερει ρε 745. τοσο καιρο δεν εχουμε ενημερωθει για τις λαμογιες του πολιτιστικου.την αποψη του λέει ο άνθρωπός γιατι να μην μιλαει.πως την εχετε δει εσεις οι πασοκοι τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οντως το θεατρο είναι τραγικά μικρό(επίσης και η σκηνή).χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες πρόβες επάνω σε αυτήν και δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ.Κουράστηκα όμως να μας ακούω να γκρινιάζουμε και γι'αυτό παύω εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com