Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα - 24 Οκτωβρίου

Από μακριά ακούγονται τα βαριά βήματα των Γιγάντων· να και οι πολεμίστριες Αμαζόνες με τα τόξα τους· πιο πίσω οι θεϊκοί Τιτάνες. Όλοι τους μάχονται εναντίον θεών και ηρώων. Ποιοι θα κερδίσουν;


Αυτή την Κυριακή οι μυθικοί ήρωες παρελαύνουν στον «Ελληνικό Κόσμο», για να αφηγηθούν τα κατορθώματά τους. Μέσα από αναγνώσεις μύθων, παντομίμα και κατασκευές, τα παιδιά προσεγγίζουν τις τέχνες και τις τεχνικές δεξιότητες των ανθρώπων, στην εξέλιξή τους στο χώρο και το χρόνο.


Οι συμμετέχοντες, αφού χωριστούν σε ομάδες, φτιάχνουν τα εξαρτήματα των ρόλων τους, π.χ. οι Εκατόχειρες τυλίγονται με ένα σεντόνι, οι Γίγαντες φτιάχνουν ένα στεφάνι με φίδια και ουρά δράκου, οι Αμαζόνες τόξα κ.λπ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια μυθική σκυταλοδρομία μεταξύ θεών, Τιτάνων και Γιγάντων.

Νήπια και παιδιά έως Γ’ Δημοτικού.

Μυθικά αντικείμενα και η μαγική τους δύναμη!


Τι κοινό έχουν η λύρα του Απόλλωνα, το κέρατο της Αμάλθειας και το κουτί της Πανδώρας με το λυχνάρι του Αλαντίν, τον καθρέφτη της Χιονάτης και τη σκούπα της μάγισσας;
Aυτή την Κυριακή τα παιδιά πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του μύθου, ψάχνοντας μαγικά αντικείμενα και... δοκιμάζοντας τις ιδιότητές τους!

Παράλληλα, εμπνέονται από απλά καθημερινά αντικείμενα και αναπλάθουν με τη φαντασία τους γνωστά παραμύθια ή αρχαιοελληνικούς μύθους, δίνοντας τη δική τους εκδοχή σε αυτά.
Στο τέλος, κατασκευάζουν τη λύρα του Ορφέα με πατρόν και κλωστές. Παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0604 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0604.



Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»


Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.


Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», www.hellenic-cosmos.gr, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

πηγή: IME, ''Ελληνικός Κόσμος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com