Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΦΕΞΙΔΗ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ταύρος 14/09/2010

Προς τον κ. Τουφεξίδη Χάρη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ κ. Τουφεξίδη,

Στις 25/06/2010 κατόπιν συνεννοήσεως σας, σας επισκέφθηκα στο γραφείο σας, στο Μοσχάτο, σαν εκδότη εφημερίδας μόνο τότε, όπου σας ενημέρωσα για το φοβερό πρόβλημα το οποίο υπάρχει στον Ταύρο και μάλιστα στις περιοχές Πλατάνα, Περιβόλια και Εσταυρωμένο ένεκα της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών από τους ROMA του Βοτανικού ( Ορφέως 117 ).
Σας παρουσίασα υλικό από τον αγώνα που έχω κάνει εγώ αλλά και άλλα ευαισθητοποιημένα άτομα της περιοχής μας προκειμένου να σταματήσει η καύση καλωδίων και άλλων υλικών. Σας παρέδωσα CD στο οποίο είναι καταγεγραμμένη η καύση καλωδίων.
Σας μίλησα για τα παράνομα ΣΚΡΑΠ τα οποία είναι διάσπαρτα στην περιοχή μας και όχι μόνο τα οποία είναι οι παραλήπτες του χαλκού που απορρέει από την καύση των καλωδίων συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο διπλό έγκλημα που γίνεται ενάντια στη ζωή μας και ενάντια στο περιβάλλον.
Σας ζήτησα να προβάλετε το πρόβλημα μέσω της εφημερίδας σας με σκοπό αφ’ ενός μεν να το γνωρίσουν και οι αναγνώστες σας που κατοικούν στο Μοσχάτο ( ένας Δήμος είμαστε πλέον ) και αφ’ ετέρου να δεσμευτούν οι υποψήφιοι κ. Δήμαρχοι στους προεκλογικούς τους λόγους για την προώθηση της λύσης του.
Τότε δείξατε κατανόηση.
Τότε δείξατε ενδιαφέρον.
Τότε μου υποσχεθήκατε ότι θα το αναδείξετε στο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη,
Τώρα έχω αυτό το φύλλο στα χέρια μου ( αριθμός 16 ) και με απογοήτευση βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε λέξη αναφοράς στα καλώδια που καίγονται καθημερινά, ούτε λέξη για τις τοξικές ουσίες, τις διοξίνες και τα φουράνια που αναπνέουμε. Ούτε λέξη για τα σκουπίδια που καίγονται προκειμένου να απαλλαγούν οι κάτοικοι του καταυλισμού από αυτά. Ούτε κουβέντα για το θάνατο που απειλεί τη ζωή μας από τον καρκίνο που παραμονεύει ως συνέπεια των παράνομων αυτών πράξεων.
Σε αντίθεση βλέπω ένα φύλλο εφημερίδας όπου ανακοινώνετε με υπερηφάνεια την υποψηφιότητα σας στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου κ. Κρεμμύδα Άρη δεσμευόμενος κιόλας ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΕΡΓΩΝ.
Μα ήδη έχετε διαπράξει την πρώτη σας αδιαφορία και απραξία και μάλιστα σε ένα πρόβλημα ζωής.

Αξιότιμοι κύριοι,

Όλοι εσείς που ζητάτε την ψήφο και την στήριξη μας σας λέμε με όλο το θάρρος της γνώμης μας ότι : τα έργα που θέλετε να φτιάξετε προϋποθέτουν πολίτες υγιείς για να τα χαρούν. Προϋποθέτουν παιδιά που θα προλάβουν να μεγαλώσουν και θα τα απολαύσουν. Εδώ κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες που ζούμε θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά για εμάς να φτιάξετε ένα Δημοτικό Νοσοκομείο, διότι αυτό θα μας χρειαστεί πραγματικά και άμεσα.
Εδώ αναπνέουμε το δηλητήριο ημέρα και νύχτα.
Εδώ φωνάζουμε σε όλους σας ΒΟΗΘΕΙΑ.
Αυτό δε λέει τίποτα στα ευαίσθητα πολιτικά αυτιά σας ;
Ελάτε στην Πλατάνα, στα Περιβόλια, στον Εσταυρωμένο.
Κοιτάξτε στα μάτια εμάς, κοιτάξτε τα παιδιά που παίζουν στο δρόμο, στα 5Χ5, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και εκεί δηλητηριάζονται. Δηλητηριάζονται γιατί αναπνέουν. Και αν τότε έχετε δύναμη ψυχής, ευθύνης και αλήθειας υποσχεθείτε μας.

Τι θα μπορέσετε να μας υποσχεθείτε για να δεσμεύσετε την ψήφο μας;

Λυπάμαι πολύ που ακόμα δεν έχεε μάθει ότι ο κόσμος δεν κοροϊδεύεται. Έχει ανεπτυγμένη νοημοσύνη και κρίση. Εκτιμά και ξεχωρίζει όσους τον βοήθησαν να βρει λύση στο δύσκολο αυτό πρόβλημα και ξέρει να τιμωρεί όσους τον καταδίκασαν σε μια υποβαθμισμένη και άσχημη ποιότητα ζωής δίχως μέλλον, δίχως αύριο και ελπίδα για τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν.

Με τιμή,

Αλιφιεράκη Αναστασία
κάτοικος Ταύρου.

Δημοσίευση στο Blog Μοσχάτο Ταύρος Life

6 σχόλια:

  1. kala ta les kopela mou.
    Mono thn psifo mas theloun kapoio apo autous .
    Gia ta paidia mas h gia mas den tous endiaferei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή κ. Αλιφιεράκη δεν εννοώ το μένος σας κατά της εφημερίδας και εμένα προσωπικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τα υβριστικά σας σχόλια περί κοροιδίας και απραξίας επειδή δεν δημοσιεύσαμε άρθρο-ρεπορτάζ για το θέμα της καύσης καλωδίων από τους ΡΟΜΑ. Και δεν μπορώ να τα καταλάβω γιατί :
    1) Όντως όταν συναντηθήκαμε τον Ιούνιο μιλήσαμε εκτεταμένα για το θέμα των ΡΟΜΑ και την καύση καλωδίων και συμφωνήσαμε ότι το θέμα και σημαντικό είναι και χρήζει άμεσης λύσης.
    2) Σας πρότεινα μάλιστα να γράψετε εσείς ένα άρθρο-ρεπορτάζ, αφού είχατε και υλικό μαζέψει και ασχοληθήκατε αρκετό καιρό με το πρόβλημα και να δημοσιευθεί αυτό το άρθρο στο τεύχος Σεπτεμβρίου. Αρνηθήκατε όμως να γράψετε και να βάλετε το όνομά σας στο άρθρο αυτό για δικούς σας λόγους. ;;;!!!
    3) Σας απάντησα τότε ότι θα προσπαθήσω να κάνω μόνος μου το ρεπορτάζ και να το δημοσιεύσω με την πρώτη ευκαιρία σε σχέση με τον χρόνο μου και τον διαθέσιμο χώρο στην εφημερίδα.
    4) κ. Αλιφιεράκη η εφημερίδα αυτή βγαίνει με πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα από εμένα μόνο και δεν μου είναι καθόλου εύκολο να ακολουθώ χρονοδιαγράμματα άλλων που τους ενδιαφέρει μόνο το δικό τους πρόβλημα ενώ υπάρχουν και τόσα άλλα που πιθανόν να προηγούνται.
    5) Τι σχέση έχει η υποψηφιότητα μου σε μια στήλη μόνιμη και η οποία καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο με ένα μεγάλο θέμα όπως η καύση καλωδίων που απαιτεί πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη και εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων; Ή μήπως έχει σχέση με «κρυφές» πολιτικές αντιπαλότητες που εμένα δεν ενδιαφέρουν καθόλου;
    6) Το ύφος της επιστολής σας σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να καλύψει μόνος του όσο το δυνατόν καλύτερα τα κακώς ή καλώς κείμενα της περιοχής, απλώς και μόνο γιατί δεν μπόρεσε προς το παρόν να γράψει κάτι για ένα σημαντικό θέμα, δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν είχατε αγνές προθέσεις και όταν μου μιλήσατε για τους ΡΟΜΑ αλλά και όταν γράφατε αυτήν την επιστολή.
    Τελειώνοντας να σας ενημερώσω ότι για μένα προσωπικά το θέμα της καύσης των καλωδίων βρίσκεται στη πρώτη γραμμή αλλά θα δημοσιευθεί σχετικό άρθρο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (χώρος στην εφημερίδα κλπ). Όσο για τις προσωπικές σας επιθέσεις τις παρακάμπτω αναγνωρίζοντας το πάθος σας και τον αγώνα σας, αλλά ζητώ και λίγη επιείκεια στις κρίσεις σας για τον δικό μου αγώνα και πάθος.
    Τουφεξίδης Χάρης

    Υ.Γ Ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος της απάντησης από το Μοσχατο Ταυρος Life.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ευαίσθητος πολίτης λέει:

    καλό είναι όταν κάποιος αποφασίζει να εκτεθεί να έχει χτίσει την εκτίμηση των δημοτών μέσα από αγώνες η τουλάχιστον συμπαράσταση σε αυτούς.Στη περίπτωσή σας δεν βλέπω τίποτα από τα δύο για το μείζον πρόβλημα των περιοχών μας.Κατά συνέπεια η υποψηφιότητά σας θα τύχει του ελάχιστου δικού μας ενδιαφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν εκδότης εφημερίδας θα έπρεπε να δώσετε προτεραιότητα στα σοβαρά θέματα της πόλης μας
    και όχι να γεμίζετε τις στήλες σας με υποψήφιους δημάρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΒΡΟΣ.ΑΜ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Κ. ΤΟΥΦΕΞΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ.ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΜΑΧΙΜΟΣ Η .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com