Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θεατρικές Παραστάσεις από την Πολωνία σε συνεργασία με Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Αίθουσες Θέατρο στις 21:00 & Black Box στις 23:00
Θεατρικές Παραστάσεις από την Πολωνία
σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, φιλοξενεί δύο θεατρικές και μία μουσικοχορευτική παράσταση με το Θέατρο Witkacy, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσές του: Θέατρο & Black Box.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους οι Πολωνοί ηθοποιοί θα παρουσιάσουν τα θεατρικά έργα:

Τετάρτη 15/9, στις 21:00 "Caligula" του Α. Καμύ (Αιθ. Θέατρο)
Πέμπτη 16/9, στις 21:00 CCY -Witkacy (Αιθ. Θέατρο)
και τη μουσικοθεατρική παράσταση:
Τετάρτη 15/9 στις 23.15, PANOPTICUM μέρος Α΄
και Πέμπτη 16/9, στις 23.00, PANOPTICUM μέρος Β΄
στην αίθουσα Black Box (μετά τις παραστάσεις στο Θέατρο)

Τιμές εισιτηρίων:
Για τις θεατρικές παραστάσεις: 15 €
Για τη μουσικοθεατρική: 10 €

Witkacy

Ο Stanislaw Ignacy Witkiewicz, ή Witkacy, γιός του St. Witkiewicz, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1885 στην Βαρσοβία. Ήταν θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος, φωτογράφος και φιλόσοφος, έγραψε αισθητικά δοκίμια και ιστορικο-φιλοσοφικές θεωρίες, θεατρικά έργα και νουβέλες. Το 1917 μπήκε στην υπηρεσία του τσάρου και έγινε μάρτυρας της επανάστασης στην Ρωσία.
Σύμφωνα με την άποψη του θεατρολόγου, δημοσιογράφου και εκδότη Konstanty Puzyna, η εμπειρία αυτή έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην καταστροφολογική εικόνα για τον κόσμο του Witkacy. Έβλεπε την επερχόμενη κοινωνία ως ένα σύνολο από χαρούμενα αυτόματα – ρομπότ – που δεν θα σκέφτονταν και θα χρειάζονταν ολοένα και περισσότερα ναρκωτικά ως αντίδοτο για να ξεπεράσουν τις άλυτες αντιθέσεις του 20ου αιώνα.
Σύνδεσε την παραίτηση από την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης με μεταφυσικές κατηγορίες που έκλιναν προς την θρησκεία, την φιλοσοφία και την τέχνη.
Έζησε πολλά χρόνια στο Zakopane, που εκείνη την εποχή αποτελούσε πόλο έλξης ενός πολύχρωμου κύκλου διανοούμενων και καλλιτεχνών, κερδίζοντας την φήμη πολιτιστικού κέντρου κατά την ΙΙ Πολωνική Δημοκρατία. Αυτοκτόνησε την επόμενη μέρα από την εισβολή του σοβιετικού στρατού στην Πολωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com