Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Schoolwave 2010: 21 εφηβικές µπάντες στο Θέατρο Βράχων στις 2, 3 και 4 Ιουλίου

Μπορεί να µην είναι επαγγελµατίες ροκάδες ή µουσικοί µε χρυσούς δίσκους, αλλά όταν ανεβαίνουν στη σκηνή ξεσηκώνουν χιλιάδες νεαρούς – πέρσι 20.000 στο Θέατρο Βράχων. Το φαν κλαµπ τους αποτελείται κυρίως από τους γονείς, τους συµµαθητές, τους καθηγητές τους και τους φίλους τους στο ΜySpace.

Είναι τα µαθητικά συγκροτήµατα του Φεστιβάλ Schoolwave που διανύουν εκατοντάδες χιλιόµετρα µε metalcore και rock έως rap στις αποσκευές τους. Τα 21 γκρουπ – που επιλέχτηκαν ανάµεσα σε 78 που πήγαν στην ακρόαση – έρχονται στο Θέατρο Βράχων στις 2, 3 και 4 Ιουλίου για να δώσουν το στίγµα της νέας γενιάς που, όπως λένε σχεδόν... εν χορώ οι νέοι ροκάδες, «βαρέθηκε τον εµπορικό στίχο και τα ψώνια». Το φεστιβάλ που άρχισε το 2005 είναι µια µαθητική γιορτή, χωρίς διαγωνισµούς και έπαθλα, µακριά από το άγχος του σχολείου. Δίνει δε την ευκαιρία για να ζήσουν οι εκκολαπτόµενοι µουσικοί το όνειρο: να τραγουδήσουν µπροστά σε χιλιάδες θεατές.
Εχει και το δικό του κοινό, ηλικίας 16 και κάτι, που φροντίζει να είναι στο θέατρο µια ώρα πριν από την έναρξη και στήνεται στην ουρά µε το iΡod στο χέρι. Μόνο και µόνο για να βρεθεί µε συνοµηλίκους και να στηρίξει τους νέους καλλιτέχνες. Χαρακτηριστικό παράδειγµα: µια παρέα παιδιών από τη Θεσσαλονίκη που πέρσι έβραζε µακαρόνια σε γκαζάκι έξω από το Θέατρο Βράχων, όπου είχε «κατασκηνώσει» από το πρωί.
«Ακόµη και µε τα πόδια θα ερχόµασταν, µόνο και µόνο για να δούµε τον κόσµο να χορεύει µε τη µουσική µας», λένε οι µαθητές που τα Σαββατοκύριακα κάνουν πρόβες στο σπίτι τους ή σε στούντιο που νοικιάζουν µε χρήµατα των γονέων. Αλλωστε, οι γονείς είναι δίπλα τους, θέτοντας έναν και µόνον όρο: πρώτα τα µαθήµατα και το πανεπιστήµιο, και µετά η µουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com