Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"KICK-ASS" ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ

Nεαρός σπασίκλας μαθητής Λυκείου, ο Dave Lizewski (Aaron Johnson) αποφασίζει να εισχωρήσει δυναμικά στον φανταστικό κόσμο των comic και των υπέρ-ηρώων που λατρεύει, μετατρέποντας τον εαυτό του σε έναν από αυτούς. Δημιουργεί το υπέρ-ηρωικό alter-ego του, ονόματι Kick-Ass και χρησιμοποιώντας μια πράσινη στολή δύτη ως κοστούμι, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα της γειτονιάς του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Dave δεν είναι ούτε μεταλλαγμένος, ούτε εξωγήινος, ούτε πάμπλουτος νεαρός με γκάτζετς τελευταίας τεχνολογίας, ούτε καν μυώδης. Κοινώς, δεν διαθέτει καμία υπέρ-δύναμη πέρα από μια ισχυρή θέληση να πετύχει. Τα πράγματα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, όταν θα μπλεχτεί άθελα του στο δρόμο ενός ντουέτου αντίστοιχων 'υπέρ-ηρώων', του Big Daddy (Nicolas Cage) και της Hit Girl (Chloe Moretz) ,οι οποίοι έχουν πάρει το ρόλο τους πολύ πιο σοβαρά. Με την συνδρομή ενός ακόμα αρχάριου νεαρού 'υπέρ-ήρωα', του Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), θα τεθούν όλοι αντιμέτωποι με τον τοπικό μαφιόζο της περιοχής Frank D'Amico (Mark Strong).
"With no power, comes no responsibility" μονολογεί ο Dave, σε κάποια σκηνή της ταινίας και η φράση αυτή, συμπυκνώνει τα πάντα γύρω από το «Kick Ass».Η διακωμώδηση κάθε υπέρ-ηρωικού κουρασμένου κλισέ, η αποθέωση της ποπ-κουλτούρας αλλά και η ταυτόχρονη ανανέωσή της, το «Kick Ass», βασισμένο στο αντίστοιχο υπέρ-βίαιο comic των Mark Millar και Romita Jr., αποτελεί την εναλλακτική απάντηση σε όσους έχουν κουραστεί να βλέπουν αναίμακτες υπέρ-ηρωικές περιπέτειες, οι οποίες λειτουργούν πάντα μέσα στα political correct όρια που ορίζει το σημερινό εμπορικό σινεμά. Το «Kick Ass» απευθύνεται βέβαια σε κοινό μεγαλύτερων ηλικιών, λόγω της ακατάπαυστης βωμολοχίας και της γραφικής βίας που προβάλλει, τα οποία ίσως σοκάρουν κάποιον ανυποψίαστο θεατή ή κάποιο παιδί.
Η σατιρική και ανατρεπτική διάθεση του «Kick Ass» δεν κρύβεται από την αρχή, μην επιτρέποντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του να δημιουργηθεί κοιλία, ενώ στο δεύτερο μέρος, όπου αναπόφευκτα υποκύπτει σε αρκετά από τα κλισέ που παρωδεί, τότε αποφασίζει να πατήσει γκάζι και να μας αποσπάσει την προσοχή από αυτά, με μερικές από τις καλύτερες και αστειότερες σκηνές δράσης των τελευταίων ετών. Η ταινία βρίθει αναφορών στην κουλτούρα των comic, των video-games, του internet και του κινηματογράφου ως ποπ-φαινόμενο, από τον τρόπο ομιλίας του Nicolas Cage που φέρνει στο νου τον τηλεοπτικό Batman της δεκαετίας του 1960, Adam West, μέχρι το «Scarface», το 'Call of Duty' και το «Watchmen» του Alan Moore.
Ο σκηνοθέτης Matthew Vaughn σκηνοθετεί με νεύρο, τόλμη και φαντασία αυτή την βίαιη κωμική περιπέτεια, βάζοντας αισθητά την σφραγίδα του στο τελικό αποτέλεσμα. Το cast είναι άψογο στα καθήκοντά του, από τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Aaron Johnson, ως και τον Nicolas Cage,ο οποίος μετά από ένα πολύ άσχημο σερί κακών επιλογών και ερμηνειών, εδώ, κρατώντας ένα δευτερεύοντα κυρίως ρόλο, είναι απολαυστικός. Η ερμηνεία που ξεχωρίζει όμως με την πρώτη ματιά, είναι της μικρής Chloe Moretz, στον αβανταδόρικο ρόλο της αθυρόστομης και θανάσιμης Ηit-Girl, η οποία θυμίζει μια έκδοση τσέπης της 'Bride' του «Kill Bill».
Τι είναι λοιπόν το «Kick Ass»; Είναι ο συνδυασμός «Superbad» - «Kill Bill» - «Spiderman». Είναι αθυρόστομο, προκλητικό, βίαιο, ξεκαρδιστικό, αναρχικό αλλά παράλληλα ανανεωτικό και διασκεδαστικότατο. Είναι η εκδίκηση των nerds και εν τέλει, μια από τις καλύτερες 'υπέρ-ηρωικές' ταινίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Μέρες προβολής:
ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 22-28/07/2010
Διεύθυνση:
Κωνσταντινουπόλεως 2, Πάρκο Ηρώων


Τηλέφωνο Πληροφοριών:
210 3459531

ΔΩΡΕΑΝ PARKING

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com