Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σάλος έχει προκληθεί στο Facebook με την ομάδα ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΙΙ

Σάλος έχει προκληθεί τόσο στις φιλοζωικές οργανώσεις όσο και στους χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» με τη δημιουργία μιας ομάδας με τίτλο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΙΙ» το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι, αν μπορεί κανένας να τους χαρακτηρίσει έτσι, δημιούργησαν μια ομάδα για όλους εκείνους που μισούν τα αδέσποτα ζώα και συμφωνούν με τον άδικο βασανισμό και τη θανάτωσή τους. Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης ομάδας δεν δίστασαν να τραβήξουν περισσότερο τα ανυποψίαστα βλέμματα ανεβάζοντας φωτογραφίες που έδειχναν ξεκάθαρα ανθρώπινα όντα να βασανίζουν αθώα σκυλιά και να τα χτυπάνε με λοστούς και ξύλα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν φρίκη, εκνευρισμό και οργή στους ζωόφιλους που σχολίασαν διόλου κολακευτικά αυτή τους την πράξη.
Αξιοσήμαντο είναι το γεγονός πως μέσα σε μία από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, το συγκεκριμένο γκρουπ κατάφερε να αυξήσει τα μέλη του από 110 σε 296, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σχετικά με το ποιοι ήταν όλοι αυτοί που δίχως να το πολυσκεφτούν συναίνεσαν και εξακολουθούν να συναινούν σε ένα έγκλημα. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που πίσω από μια ευγενική φιγούρα, κρύβουν τα πάθη και τις διαστροφές τους και με αυτό τον τρόπο, έτσι ανώνυμα, αποφάσισαν να εκδηλωθούν.

Το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή το συγκεκριμένο γκρουπ έχει κατέβει από το Facebook και τα ιδρυτικά του μέλη, εκ των οποίων αρκετά είναι και ανήλικα, βρίσκονται στα χέρια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος αποτελεί αποτέλεσμα τόσο των φιλοζωικών οργανώσεων όσο και τόσων απλών πολιτών που με τις καταγγελίες τους, διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτή την απάνθρωπη κίνηση.
Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι πλέον καθημερινά. Προκύπτουν μέσα σε ένα γενικό κλίμα αδιαφορίας και ατιμωρησίας των αρμόδιων αρχών. Οι ισχύουσες ποινές που θέλει τους παραβάτες να τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές είναι πολύ χαμηλές. Αυτές δε οι ποινές ελάχιστα εφαρμόζονται στην πράξη καθώς λίγες είναι οι καταγγελίες εξαιτίας ακριβώς των χαμηλών ποινών και της έλλειψης γνώσης των πολιτών για τα δικαιώματα τους.Έρευνες πλέον αποδεικνύουν ότι όποιος ασκεί βία σε ζώα αποτελεί δυνητικό αυτουργό σε περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων ή παιδιών. Σε έρευνα βασισμένη σε 57 οικογένειες που βρίσκονταν σε θεραπεία για κακοποίηση , το 88% εξίσου κακοποιούσε ζώα. Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν ο κακοποιητικός γονέας που είχε δολοφονήσει η τραυματίσει άσχημα τα ζώα αυτά προκειμένου να ελέγξει να επιβληθεί στο παιδί. Στο ένα τρίτο το παιδί είχε κακοποιήσει τα ζώα χρησιμοποιώντας τα σαν μοναδική διέξοδο για τον εγκλωβισμένο θυμό του.Άρα τα πάντα ξεκινούν μέσα από την οικογένεια μας και αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από την παιδική μας ηλικία. Συνεπώς μάλλον και η θεραπεία ή η πρόληψη τέτοιων φαινόμενων θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί.

πηγή: stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com