Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί


Σε πενθήμερη πανελλαδική απεργία προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) απειλεί και με νέα πενθήμερη απεργία -ανάλογα με τις εξελίξεις- ενώ προγραμματίζει πανελλαδικό συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στη Βουλή τη μέρα ψήφισής του νομοσχεδίου.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν, κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση της νοσοκομειακής περίθαλψης «μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία». Παράλληλα, χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες.
Όπως υποστηρίζουν, «η υπέρβαση του ορίου των 4 εφημεριών γίνεται πλέον χωρίς τη συγκατάθεσή τους και υπό καθεστώς διοικητικής εντολής». Στο πλαίσιο αυτό ζητούν, απόσυρση του νομοσχεδίου και νομοθετική κατοχύρωση ότι η εφημερία είναι και παραμένει χρόνος υπερωριακής απασχόλησης.


πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com